Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Λαϊκή απαίτηση: ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ο «τρομονόμος»

Την απόσυρση του αμερικανόπνευστου «τρομονόμου», έστω και την ύστατη στιγμή, ζήτησαν με ψήφισμα οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι χτες το βράδυ στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ προειδοποίησαν ότι και αν ακόμη αυτό το τρομονομοθέτημα γίνει νόμος, το λαϊκό κίνημα με τον αγώνα του θα τον κάνει ανενεργό, όπως έγινε και άλλες φορές στο παρελθόν. Με ένταση εξάλλου αναμένεται να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και οι λαϊκές αντιδράσεις την επόμενη περίοδο.

Οι ΗΠΑ και μια σειρά κυβερνήσεις, χρησιμοποιούν την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» σαν όχημα εξυπηρέτησης άλλων σκοπών για να επιβάλλουν τη «νέα τάξη πραγμάτων», να νομιμοποιούν τις επεμβάσεις και πιέσεις σε βάρος των κυβερνήσεων και λαών, κινημάτων, κάθε ανθρώπου που αντιστέκεται, αντιπαλεύει, αμφισβητεί τη «νέα τάξη», την κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων, τη συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Η ελληνική κοινωνία δεν έχει ανάγκη από αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις που πλήττουν βάναυσα ανθρώπινα δικαιώματα και το νομικό μας πολιτισμό, τονίστηκε στη συγκέντρωση. Αν μάλιστα συνδυαστεί με άλλες αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις και πρακτικές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και με την εντεινόμενη προσπάθεια να αλλάξει προς το αντιδραστικότερο το νομικό καθεστώς που διέπει τις λαϊκές συναθροίσεις, πρόκειται για εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις.



ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ