Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Μάη 2001 - αριθ. φύλλου: 7978

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΜΕ
Αφιέρωμα στην Παρισινή Κομμούνα

Εκδήλωση προς τιμήν της Παρισινής Κομμούνας, καθώς συμπληρώνονται 130 χρόνια από την «πρώτη έφοδο στον ουρανό» της εργατικής τάξης, οργανώνει το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών, την Τετάρτη, 30 Μάη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό


ΣΕΛ.  3

«ΟΧΙ» ΣΤΗ ΝΑΡΚΩ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Στο επίκεντρο η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ για τα ναρκωτικά

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Η πολιτική ενάντια στα ναρκωτικά πρέπει να έχει ως κυρίαρχο στοιχείο της την πρόληψη, τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ και καλεί το λαό και τη νεολαία να απορρίψουν τη ναρκω-πρόταση των βουλευτών του ΣΥΝ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να παλέψουν για τα δικαιώματα που εξασφαλίζουν μια δημιουργική ζωή.

Το ΚΚΕ καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων, στους οποίους το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει εκπαίδευση και εργασία. Επίσης, προτείνει συγκεκριμένες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο, που προβλέπουν βαριές ποινές στους εμπόρους των ναρκωτικών αλλά και ειδική μέριμνα για τους χρήστες, ώστε να μην κλείνονται στις κοινές φυλακές μαζί με ποινικούς κρατούμενους ή σε ψυχιατρεία.

Η λύση του προβλήματος των ναρκωτικών βρίσκεται στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, για μια ζωή με δικαιώματα, δημιουργική. Βρίσκεται στη χάραξη μιας πολιτικής, που κυρίαρχο στοιχείο της θα έχει την πρόληψη σε συνδυασμό με τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη.


ΣΕΛ.  7

ΟΧΙ στην κυβερνητική επιχείρηση τρομοκρατίας

Καθημερινά και περισσότερο αποκαλύπτεται το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής και οι σε βάρος του λαού τρομοκρατικές της επιδιώξεις και στόχοι. Αποκαλυπτικά ήταν όσα απάντησε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Σταθόπουλος, στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, στη διάρκεια παράστασης της τελευταίας, σχετικά με τη δίωξη σε βάρος του Γ. Μανουσογιαννάκη, προέδρου του σωματείου «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Σε συλλαλητήριο προχωρά η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά, την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ την άλλη μέρα διοργανώνεται συλλαλητήριο ενάντια στον «τρομονόμο», στη Θεσσαλονίκη (φωτό από την ανάλογη, μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας, προχτές).


ΣΕΛ.  3,    5,    8   -   9


Associated Press

ΠΓΔΜ
Αιματηρή κλιμάκωση των συγκρούσεων

Οι σκληρότερες συγκρούσεις εδώ και μήνες διεξάγονταν χτες στην ΠΓΔΜ, ενώ στα Σκόπια τα μέλη της κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» προσπαθούσαν να περισώσουν ό,τι μπορούσαν από τη συνοχή της, μετά το σάλο που ξέσπασε από τη γνωστοποίηση της «συμφωνίας» των αλβανικών κομμάτων με τους ενόπλους του «Απελευθερωτικού Στρατού»


ΣΕΛ.  11
ΠΑΣΥ
Συγκροτείται η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση

Αύριο, στις 11 π.μ., πραγματοποιείται στη μεγάλη αίθουσα της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας η πανελλαδική σύσκεψη για τη συγκρότηση της ΠΑΣΥ. Συνέντευξη Τύπου χτες εκπροσώπων της Επιτροπής Πρωτοβουλίας


ΣΕΛ.  29
Φιλειρηνικές εκδηλώσεις

Συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο οι αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ και άλλων μαζικών και κοινωνικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα. Ανάμεσά τους, την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοδρομία και συμβολικός αποκλεισμός της βάσης του Αραξου


ΣΕΛ.  10


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org