Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διευρύνονται οι συμμετοχές για το συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης

Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τον τρομονόμο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 του Μάη στην Πλατεία Αριστοτέλους με πρωτοβουλία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης Θεσσαλονίκης» για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη, αποφάσισαν μέσα από γενικές συνελεύσεις 4 φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν και άλλες αποφάσεις συμμετοχής. Αυτό άλλωστε αποτελεί και δείγμα της απήχησης που βρίσκει το κάλεσμα της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» προς κάθε πολίτη να υψώσει το ανάστημά του κόντρα στο σύγχρονο αμερικανόπνευστο «γύψο».

Με σύνθημά τους «ο τρομονόμος δε θα περάσει», οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και των τμημάτων Νομικής, Τοπογράφων, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, καλούν σε ένταση των αγώνων για να μην περάσει η νέα αντιδημοκρατική εκτροπή που επιχειρεί η κυβέρνηση με το «νομοθετικό έκτρωμα» του τρομονόμου. Σε ψήφισμά τους σχολιάζοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου, αναφέρουν: «Με τον τρομονόμο, στο όνομα της πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος, τίθεται σε αμφισβήτηση το τεκμήριο της αθωότητας, θεσμοθετείται η παρακολούθηση των συγκεντρώσεων και πορειών, καθένας μπορεί να θεωρηθεί και μόνο για τις ιδέες του μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, καθένας μπορεί να τεθεί ακόμα και υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση, καθιερώνεται η "συνεργασία" με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, καταργείται ο θεσμός των ενόρκων - λαϊκών δικαστών, για τις καταδικαστικές αποφάσεις δεν απαιτείται καν η παρουσία μαρτύρων. Το νομοσχέδιο θα συμπληρωθεί από αυτό που θα ακολουθήσει, για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, με το οποίο οι διαδηλωτές θα στέλνονται στα πεζοδρόμια για να μην... ενοχλούν την κυκλοφορία, θα απαγορεύεται να πλησιάζουν δημόσια κτίρια και πρεσβείες, θα πρέπει να δίνουν ονόματα υπευθύνων, ενώ τα όργανα της τάξης θα μπορούν και με το νόμο να προβαίνουν σε προβοκάτσιες, αν κρίνουν πως μια συγκέντρωση καλό θα ήταν να μην πραγματοποιηθεί».

Και καταγγέλλοντας το νέο κυβερνητικό κατήφορο, οι φοιτητές που αυτή την περίοδο άλλωστε βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα διαμαρτυρόμενοι για την ψευδεπίγραφη ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, σημειώνουν: «Η κυβέρνηση γνωρίζει πως η πολιτική της θα οξύνει τα προβλήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας, θα καταπατά τα δικαιώματά τους και όλο και μεγαλύτερα τμήματα θα συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα της αντίστασης και της αντεπίθεσης, θα αμφισβητούν αυτή την πολιτική, θα επιλέγουν το δρόμο του αγώνα και της ρήξης, οξύνοντας και τις μορφές πάλης τους. Γι' αυτό ετοιμάζει το οπλοστάσιό της, τρομαγμένη μπρος στο ογκούμενο κύμα λαού και νεολαίας που οργανώνει, συνεχίζει, συντονίζει, προσανατολίζει πολιτικά, κλιμακώνει τον αγώνα του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ