Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΜΑΗΣ
Ολο και πιο δυνατό το αντιπολεμικό μήνυμα

Από το πρόσφατο αντιιμπεριαλιστικό τριήμερο στο Κερατσίνι
Από το πρόσφατο αντιιμπεριαλιστικό τριήμερο στο Κερατσίνι
Αντιιμπεριαλιστικές πορείες και εκδηλώσεις διοργανώνει τις επόμενες μέρες το φιλειρηνικό κίνημα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Οι κινητοποιήσεις, με τη συμμετοχή πολλών μαζικών φορέων, οργανώνονται στα πλαίσια της ανακήρυξης του Μάη σε μήνα φιλειρηνικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης από την ΕΕΔΥΕ.

Στην Αττική

- Οι Επιτροπές Ειρήνης Αμαρουσίου, Πεύκης, Κηφισιάς, Μελισσίων, Ερυθραίας και η «Κίνηση ενάντια στον πόλεμο, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες» Κηφισιάς συνδιοργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή και ώρα 8.00 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ηλεκτρικός Σταθμός) στο Μαρούσι.

- Πολύπλευρες εκδηλώσεις διοργανώνει σήμερα και αύριο η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης, στο γήπεδο μπάσκετ του «Χαραυγιακού» στα Κανάρια. Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες, χορευτικό συγκρότημα, ζωγραφική από παιδιά, απαγγελία ποιημάτων, κουκλοθέατρο με μαριονέτες. Την επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Κωνσταντίνου, ο οποίος καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος σ' αυτές. Παράλληλα, για αύριο Σάββατο, έχουν προγραμματιστεί ομιλίες, συναυλία και χορευτικό πρόγραμμα. Τέλος, τη Δευτέρα 28 Μάη και ώρα 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Η Δημοκρατία της Παγκοσμιοποίησης», με ομιλητές τον πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Βαβούρα, τον δρ. Νομικής Δ. Καλτσώνη και το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Γ. Σταυρόπουλο.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Μοσχάτου διοργανώνει τη Δευτέρα 28 Μάη και ώρα 8.00 μ.μ, στο δημαρχείο της πόλης (Κοραή και Ιθάκης), εκδήλωση - συζήτηση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εκλογικές διαδικασίες για την ανακήρυξη νέας Γραμματείας.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Δημητρίου διοργανώνει δυο εκδηλώσεις με ομιλίες για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μάη και ώρα 8.30 μ.μ στο θεατράκι της οδού Πεισιστράτους, ενώ η δεύτερη θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιούνη, επίσης στις 8.30 μ.μ. στον «Ασύρματο». Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα υπάρξει χώρος ζωγραφικής για τα παιδιά και θα δοθεί παράσταση «Καραγκιόζη».

Χαλκίδα - Βόλος - Μυτιλήνη

- Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας, ο Δήμος Νέας Αρτάκης, εργατικά σωματεία και πολλοί μαζικοί φορείς διοργανώνουν Πορεία Ειρήνης την Κυριακή, 27 Μάη, που θα ξεκινήσει στις 6.00 μ.μ. από την πλατεία Νέας Αρτάκης και θα καταλήξει στις 8.30 μ.μ. στην παραλία της Χαλκίδας (Στρογγυλό). Εκεί θα γίνουν ομιλίες και χαιρετισμοί από εκπροσώπους των φορέων που θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

- Πορεία Ειρήνης από την πλατεία της Ανακασιάς στο Βόλο διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων της Μαγνησίας Κατά του Πολέμου. Η πορεία θα ξεκινήσει την Κυριακή, 27 Μάη, στις 6.30 το απόγευμα και θα καταλήξει στο μνημείο Ηρώων, στο Βόλο, όπου θα γίνει συναυλία από το μουσικό συγκρότημα «Νοέμβρης» με τραγούδια αφιερωμένα στην ειρήνη.

- Πορεία Ειρήνης, που θα ξεκινήσει από την Παναγιούδα και θα καταλήξει στη Μυτιλήνη, διοργανώνουν η Παλλεσβιακή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία της Λέσβου, την ερχόμενη Κυριακή, 27 Μάη. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Παναγιούδα στις 7.00 μ.μ., ενώ για τη μεταφορά των διαδηλωτών στο χώρο της συγκέντρωσης θα φύγουν πούλμαν από την πλατεία Σαπφούς στις 6.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ