Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΒ - ΝΔ
Πάνω απ' όλα να ξεκινήσει ο διάλογος

Ικανοποιημένος από τη στάση της ηγεσίας της ΝΔ στο Ασφαλιστικό είναι ο ΣΕΒ, ο οποίος με τη σειρά του αναγορεύει σε κρίσιμο ζήτημα να ξεκινήσει ο διάλογος και όλοι να καταθέσουν προτάσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδ. Κυριακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον Κ. Καραμανλή στη Ρηγίλλης, επισήμανε την ανάγκη να επικρατήσει πνεύμα κατανόησης μεταξύ όλων των πλευρών στο διάλογο για το Ασφαλιστικό. «Είναι μεγάλη ευκαιρία να συμβάλουμε όλοι για να βρεθεί λύση σε αυτό το δύσκολο πρόβλημα», είπε και πρόσθεσε ότι «με την έναρξη του διαλόγου θα πρέπει να επικρατήσει πνεύμα καλής θέλησης και όχι αντιπαράθεσης».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε ότι «όλοι πρέπει να συνεισφέρουν και όλες οι απόψεις να κατατεθούν. Αν πάμε με τέτοιο πνεύμα για να βρούμε λύσεις τότε θα τα καταφέρουμε». Τέλος, ο Οδ. Κυριακόπουλος είπε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει σε ένα κακό σημείο το ζήτημα και εξέφρασε την ελπίδα ότι από δω και στο εξής τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του «παράλληλου» διαλόγου που έχει ξεκινήσει η ηγεσία της ΝΔ προκειμένου να υποβοηθήσει τον «κοινωνικό διάλογο» κυβέρνησης-συνδικάτων. Ο Κ. Καραμανλής έχει ταχθεί ευθέως υπέρ του διαλόγου-παγίδα, ενώ το γενικόλογο πλαίσιο αρχών που έχει θέσει δεν μπορεί να αποκρύψει τις ταυτόσημες με αυτές της κυβέρνησης νεοφιλελεύθερες επιλογές για το Ασφαλιστικό.

Ο Δ. Αβραμόπουλος

Εποικοδομητικές προτάσεις, όπως πάντα, για το πώς μπορεί να προχωρήσει ο «κοινωνικός διάλογος» έκανε χτες ο Δ. Αβραμόπουλος, παρουσιάζοντας ευθέως, άλλη μια φορά, ό,τι θέλουν τα μεγάλα αφεντικά και οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων. Ετσι, επανέφερε την πρότασή του για σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων κοινής αποδοχής, με χρονοδιάγραμμα λειτουργίας, η οποία θα έχει στόχο την «αντικειμενική καταγραφή της πραγματικότητας και την επεξεργασία βιώσιμης και δίκαιης λύσης του Ασφαλιστικού». Αποκάλυψε όμως ότι στόχος αυτής της ιστορίας είναι πως «οι τελικές προτάσεις πρέπει να απολαμβάνουν διακομματικής και ευρύτερης κοινωνικής συναίνεσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ