Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 25 ΤΟΥ ΜΑΗ

1875 Συνήλθε το Συνέδριο της Γκότα, όπου έγινε η συγχώνευση του μαρξιστικού κόμματος και του λασαλικού. Ενοποίηση, η οποία σήμανε την αρχή του τέλους του λασαλικού ρεύματος στο διεθνές εργατικό κίνημα.

1932 Συγκέντρωση 4 χιλιάδων εργατών στο Βόλο, τάσσονται αλληλέγγυοι προς τους απεργούς ναυτεργάτες. Συγκροτείται διαδήλωση και επακολουθούν συγκρούσεις με την Αστυνομία.

1946 Ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Ιορδανίας.

1974 Αρχίζει η διάλυση της πορτογαλικής αποικιοκρατικής αυτοκρατορίας. Την παύση των εχθροπραξιών διατάζει στα μέλη του το Απελευθερωτικό Μέτωπο της Γουινέας Μπισάου, του οποίου οι εκπρόσωποι αρχίζουν διαπραγματεύσεις στο Λονδίνο με τον Πορτογάλο υπουργό Εξωτερικών, Μάριο Σοάρες.

1979 Αμερικανικό αεροσκάφος «DC-10» συντρίβεται στο Σικάγο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 273 επιβάτες του, στο πλέον πολύνεκρο δυστύχημα των ΗΠΑ. Τέσσερις μέρες αργότερα, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις των αεροπλάνων «DC-10» σε ΗΠΑ και Βρετανία, καθώς οι έρευνες αποκαλύπτουν μοιραίες ατέλειες στη συναρμολόγηση των κινητήρων.

1999 Μέρα - νύχτα βομβαρδίζεται το Βελιγράδι και τα περίχωρά του. Το πιο σκληρό δείγμα βομβαρδισμών. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Β. Ντράσκοβιτς δηλώνει ότι σε 8 μέρες θα σταματήσουν οι βομβαρδισμοί. Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ αποφασίζει το διπλασιασμό των δυνάμεών του στα Σκόπια και την Αλβανία, με σκοπό να φτάσουν τις 50.000.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ