Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Καθολική αντίσταση στα σχέδια κατεδάφισης

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι και κάνουν συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με πορείες στα υπουργεία. Στην Αθήνα και στον Πειραιά συμμετέχουν και οι γιατροί

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα Δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, καθώς οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στο δρόμο του αγώνα και με πορείες θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι θα αξιώσουν τη βελτίωση τόσο της δικής τους θέσης όσο και της παροχής υπηρεσιών Υγείας στον ελληνικό λαό. Στην Αθήνα και στον Πειραιά συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει για σήμερα εξάωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και 24ωρη απεργία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη, ώρα 10 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας- Οικονομικών και Υγείας. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση στην Καμάρα, ώρα 10 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι εργαζόμενοι με τη δράση τους μέσα απ' τα σωματεία - και άλλες μορφές δράσης - εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στα συνολικά σχέδια της κυβέρνησης υπερκερώντας έτσι τη διστακτικότητα της ίδιας της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ, που τοποθετεί στην τελευταία θέση των αιτημάτων την «απόσυρση των αντιασφαλιστικών μέτρων». Η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ, εγκλωβισμένη στη λογική του «ειδικού μισθολογίου» και του «ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος», προτάσσει ως αιτήματα της απεργίας: Τις ουσιαστικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, τετραπλασιασμό του νοσοκομειακού επιδόματος, διπλασιασμό του ωρομίσθιου για αργίες και νυχτερινά, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς και, τέλος, 6.000 νέες προσλήψεις.

Απόφαση για 24ωρη απεργία σήμερα και συμμετοχή στη συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη έχουν πάρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας και ο Σύλλογος Προσωπικού του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα».

Η ΕΙΝΑΠ

Εξάωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη, ώρα 10 π.μ., και πορεία στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας έχει αποφασίσει για σήμερα η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στη λαίλαπα του Ασφαλιστικού που ετοιμάζει η κυβέρνηση Σημίτη.

Χτες οι γιατροί του ΤζάνειουΝοσοκομείου αποφάσισαν ομόφωνα τη συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση της ΕΙΝΑΠ αλλά και στην απεργία της 17ης του Μάη.

Ακόμα οι γιατροί του Τζάνειου αποφάσισαν το «κλείσιμο» των τακτικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργείων την ερχόμενη βδομάδα (14.5.2001 - 18.5.2001) γιατί δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες απ' το Μάρτη του 2001 και μετά. Την Παρασκευή 18.5.2001 οι γιατροί θα κάνουν απεργία, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση του προβλήματος υπάρχει η ειλημμένη απόφαση για εισήγηση στη νέα Γενική Συνέλευση να κλείσει η εφημερία.

Απόφαση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των γιατρών πήρε και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣωματείουΕργαζομένων στο Τζάνειο.

Παραστάσεις σε «Ευαγγελισμό» και Λαϊκό

Χτες οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» και του Λαϊκού έκαναν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων για φλέγοντα θέματα που τους απασχολούν και σήμερα θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι στο Λαϊκό βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την περασμένη Δευτέρα διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από το Φλεβάρη μέχρι και σήμερα (νυχτερινά, αργίες, εξαιρέσιμα, υπερωρίες), αλλά και την επίλυση των ζωτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, αλλά και των ράντζων που πλημμυρίζουν τους διαδρόμους του νοσοκομείου μετά από κάθε εφημερία.

Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, που είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του χώρου, το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, που συνεδρίασε χτες, «υποσχέθηκε» να φροντίσει για την καταβολή των οφειλομένων του μήνα Φλεβάρη.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της διοίκησης του νοσοκομείου πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, αργιών και κυριακάτικων.

Οι νοσηλευτές είναι απλήρωτοι (για τα παραπάνω) από το Γενάρη του 2001 μέχρι σήμερα και οι γιατροί τον τελευταίο μήνα. Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεσμεύτηκαν πως σε δύο βδομάδες θα εξοφλήσουν τις υπερωρίες των νοσηλευτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν γιατροί και εργαζόμενοι(2003-10-15 00:00:00.0)
Αγωνιστικός ξεσηκωμός στα νοσοκομεία(2001-06-07 00:00:00.0)
Συμμετοχή 60-80% ανά βάρδια(2000-11-29 00:00:00.0)
Πανυγειονομική κινητοποίηση την Τρίτη(2000-10-28 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στα αντι-ΕΣΥ σχέδια(2000-10-07 00:00:00.0)
Απεργία γιατρών - στάση υγειονομικών(1997-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ