Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ
Απεργοσπασία από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ

Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας και περιφρουρήστε την απεργία, τονίζει η «Ενωτική Συνεργασία Υγειονομικών»

Σε επιχείρηση εκφυλισμού της σημερινής απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου προχώρησαν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, καθώς αρνήθηκαν την πρόταση της «Ενωτικής Συνεργασίας Υγειονομικών» (ΕΣΥ) να βγάλουν προσωπικό ασφαλείας, μιας και το σωματείο βρίσκεται σε διαδικασίες εκλογών και ήδη έχει εκλεγεί Εφορευτική Επιτροπή.

Εκπληκτικό ήταν και το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν: ότι δηλαδή η σημερινή απεργία είναι διασπαστική ενόψει της κινητοποίησης της 17ης Μάη 2001. Η πρακτική αυτή αποτελεί συνέχεια της στάσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, όπου την περασμένη δευτέρα η ΕΣΑΚ Υγειονομικών κατέθεσε διεκδικητικό πλαίσιο και έκανε την πρόταση να γίνει συγκέντρωση σήμερα. Η απάντηση ήταν επίθεση κατά... ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΥ καταγγέλλει την «ανοιχτή απεργοσπασία των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο Νοσοκομείο του Ρίου» και υπογραμμίζει: «Είναι οι ίδιες παρατάξεις που στην ΠΟΕΔΗΝ προχώρησαν στην προκήρυξη αυτής της απεργίας με πλαίσιο διασπαστικό, αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους από το κύριο μέτωπο για τη διεκδίκηση δημόσιας, καθολικής, υποχρεωτικής Ασφάλειας - Πρόνοιας - Υγείας. Δε μας ξαφνιάζει η στάση αυτών των παρατάξεων. Είναι οι ίδιες παρατάξεις που βλογάνε τον "κοινωνικό διάλογο" της απάτης, που στηρίζουν πλέρια την αντιλαϊκή πολιτική, την κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας».

Η ΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους να μαυρίσουν μαζικά τις παραπάνω παρατάξεις στις εκλογές του σωματείου στις 15 και 16 Μάη 2001 και να στηρίξουν αποφασιστικά το αγωνιστικό, ταξικό, ενωτικό ψηφοδέλτιο της ΕΣΥ.

Και η ανακοίνωσή της καταλήγει: «Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας. Περιφρουρήστε την απεργία. Δώστε το αγωνιστικό σας "παρών" στην απεργιακή συγκέντρωση, ώρα 10 της 10.5.2001, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας στην απεργία στις 17 του μήνα για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, για να διεκδικήσουμε με βάση τις ανάγκες μας, για δημόσια καθολική, υποχρεωτική Ασφάλιση - Υγεία - Πρόνοια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ