Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Καμία αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός

Ανυποχώρητος αγωνιστικός άνεμος πνέει και στη Βόρεια Ελλάδα. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις και συνολικά οι εργαζόμενοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οργανώνουν την απεργιακή τους κινητοποίηση με όλα τα μέσα που διαθέτουν, προκειμένου να πετύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της, ενώ σε δεκάδες πόλεις έχουν ήδη ανακοινωθεί οι απεργιακές συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα συγκεντρώσεις και πορείες έχουν ήδη καθοριστεί και θα πραγματοποιηθούν σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καβάλα, Σέρρες, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια. Μέχρι αύριο βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την οργάνωση εργατικών συγκεντρώσεων και πορειών σε Καστοριά, Κιλκίς, Εδεσσα, Γιαννιτσά, Γρεβενά, Δράμα και Κατερίνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στο κλείσιμο των καταστημάτων στις 17 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση -πορεία. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων, συμφωνεί και συμπαρατάσσεται με τις θέσεις και τον αγώνα των εργαζομένων για διασφάλιση και ενίσχυση του δημόσιου υποχρεωτικού και κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και άρνηση των λογικών κατάργησης της καθολικότητας και της εισαγωγής της ατομικής ευθύνης στην ασφάλιση...

Στο μεταξύ μια σύσκεψη που έβγαλε σαν ουσιαστικό αποτέλεσμα τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα για τη Σωτηρία και Διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ, με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Καλαμαριάς του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της περιοχής.

Στο κάλεσμα του Συνδικάτου ανταποκρίθηκαν φορείς της περιοχής και εργαζόμενοι του Δήμου. Εκφράστηκε έντονα η ανησυχία για τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και των άλλων πολιτικών δυνάμεων που τη στηρίζουν -ΝΔ, ΣΥΝ και των αντίστοιχων συνδικαλιστικών τους παρατάξεων που προετοιμάζονται να παρασύρουν τους εργαζόμενους με διάφορες αλχημείες και γιατροσόφια στην παγίδα του κοινωνικού διαλόγου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ακολούθησε δυναμική πικετοφορία με πανό και ντουντούκες στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμαριάς. Από την πλατεία Σκρα η πικετοφορία κατέληξε στο τέλος του πεζόδρομου έξω από την Εκκλησία της Μεταμόρφωσης. Μοιράστηκε υλικό σχετικά με τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση και την απεργιακή κινητοποίηση στις 17 του Μάη. Οι πολυάριθμοι περαστικοί, ιδιαίτερα στον πεζόδρομο, επιδοκίμασαν τα συνθήματα της πικετοφορίας και πήραν πρόθυμα το έντυπο υλικό εκφράζοντας την πεποίθηση για την ανάγκη κλιμάκωσης της λαϊκής αντεπίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ