Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αυτά τα μέτρα «βλάπτουν σοβαρά» και την υγεία μας

Περιοδείες και εξορμήσεις σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και πολυιατρεία του ΙΚΑ. Συζήτηση για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και τον καλύτερο συντονισμό των αγώνων

Για τις επιπτώσεις των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης, όχι μόνο στην Aσφάλιση και στη σύνταξη, αλλά και στην Yγεία και στην Κοινωνική Πρόνοια συζητούν με τους εργαζόμενους στο χώρο της Yγείας και γενικότερα με το λαό της περιοχής, οι κομμουνιστές της Θεσσαλίας. Στην ανάπτυξη ενός πλατιού, ουσιαστικού και γόνιμου διαλόγου με τους εργαζόμενους, αλλά και στην οργάνωση της πάλης του λαού κατά των αντιασφαλιστικών, «ανθυγιεινών» μέτρων της κυβέρνησης, αποσκοπούν πολλές από τις δραστηριότητες των κομματικών οργανώσεων Θεσσαλίας του ΚΚΕ, αυτό το διάστημα.

Στις περιοδείες και εξορμήσεις στα νοσοκομεία, σε Kέντρα Yγείας, στα πολυιατρεία του ΙΚΑ που πραγματοποιούνται και σε άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στους νομούς της περιοχής, οι θέσεις και οι προτάσεις του Κόμματος και για το περιεχόμενο των κυβερνητικών μέτρων και για την ανάγκη έντασης της λαϊκής πάλης, βρίσκουν απήχηση και αποδοχή στους εργαζόμενους και στα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού. Ταυτόχρονα, «ζυμώνεται» η θέση του ΚΚΕ για την ανάγκη συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου, το οποίο θα αναδείξει τη Λαϊκή Εξουσία, για να εφαρμοστεί η Λαϊκή Οικονομία.

Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι τ' αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης θα δώσουν καίριο «χτύπημα» και στο δημόσιο, δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος Yγείας, βοηθώντας ακόμα περισσότερο τη διείσδυση των ιδιωτών στο χώρο και την εμπορευματοποίηση ενός δημόσιου αγαθού, όπως της υγείας του λαού μας. Και προσθέτουν ότι σ' αυτή την κατεύθυνση κινούνται ο νόμος για τη συγκρότηση των ΠΕΣΥ, αλλά και άλλα μέτρα που παίρνει το υπουργείο Υγείας.

Τονίζουν, δε, πως ο μόνος δρόμος για τη διατήρηση και αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας, είναι ο κοινός αγώνας όλων των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αλλά και ενάντια στον περιβόητο «εκσυγχρονισμό» του ΕΣΥ.

Στη Λάρισα, η Κομματική Οργάνωση Υγείας του ΚΚΕ έχει πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες, με στόχο την ενεργοποίηση των μαζικών φορέων του νομού για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη δημόσια δωρεάν Υγεία. Οπως επισημαίνει στο «Ρ», ο γραμματέας της, Παναγιώτης Σπήλιος, «ήδη από πέρσι, με πρωτοβουλία της οργάνωσης έγινε ανοιχτή εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων και μαζικών φορέων για τα προβλήματα της Υγείας. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν περιοδείες, εξορμήσεις στο Πανεπιστημιακό και στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο, στα πολυιατρεία του ΙΚΑ, όπου μοιράστηκαν έντυπα με τις θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, για τις οποίες έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εργαζόμενοι, καθώς έγινε γόνιμος και "πλούσιος" διάλογος».

Περιοδείες και εξορμήσεις έγιναν και στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου, από αντιπροσωπείες της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ. Μιλώντας στο «Ρ» ο Γιώργος Λούμας, γραμματέας της Εργατοϋπαλληλικής Αχτίδας Μαγνησίας του ΚΚΕ σημειώνει πως «οι θέσεις του Κόμματος «συναντούν» την αποδοχή της πλειοψηφίας των εργαζομένων, που δηλώνουν αγανακτισμένοι και οργισμένοι με τ' αντιασφαλιστικά μέτρα και με την κυβερνητική επιχείρηση εμπορευματοποίησης της Υγείας. Πολλοί είναι αυτοί, δε, που πιστεύουν ότι πρέπει να παλέψουν για να γίνουν πράξη οι θέσεις του ΚΚΕ».

Στα Τρίκαλα, χτες, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ - συμμετείχαν η Ελένη Κουτούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η Κούλα Τζιτζιά, μέλος του γραφείου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ και ο Κ. Μπαλλάς, μέλος της ΝΕ Τρικάλων του Κόμματος - πραγματοποίησε περιοδεία στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο, συζητώντας με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για το χαρακτήρα των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης και για την αναγκαιότητα της κοινής πάλης τους με τ' άλλα λαϊκά στρώματα, για να μην «περάσουν». Οπως, τονίζει, μιλώντας στο «Ρ» ο Δ. Αρμάγος, γραμματέας της Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων Τρικάλων του ΚΚΕ «οι δραστηριότητες του Κόμματος σ' αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, καθώς τα ζητήματα της Υγείας και η επιχείρηση της κυβέρνησης να "χτυπήσει" το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της, "καίει" την πλειοψηφία των φτωχών και μεσαίων λαϊκών στρωμάτων». Και επισημαίνει πως «οι θέσεις του ΚΚΕ, μπορούν και πρέπει ν' αποτελέσουν στόχους πάλης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στην Κοινωνική Ασφάλιση, στη δημόσια δωρεάν Υγεία, που κατακτήθηκαν μ' αγώνες».

Κάλεσμα αγώνα για να μην «περάσουν» τ' αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και για να μη μετατραπεί η Υγεία σε εμπόρευμα, απηύθυνε αντιπροσωπεία της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νομαρχιακού Νοσοκομείου, όπου περιόδευσε πρόσφατα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ