Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
Στο έλεος της αγοράς οι εργαζόμενοι

Στους νόμους της αγοράς και στους κάνονες της «ισχύουσας νομοθεσίας», αφήνονται οι εργαζόμενοι της εταιρίας «Τυράς ΑΕ», της οποίας οι ιδιοκτήτες προχώρησαν άμεσα στην απόλυσή τους, όταν αγόρασαν την εταιρία «Ολυμπος» και επέβαλαν μεσαιωνικό καθεστώς εργασίας στην επιχείρηση, προσλαμβάνοντας νέο επινοικιαζόμενο προσωπικό. Αυτό προέκυψε από την απάντηση που έδωσε χθες ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαππας στη Βουλή, μετά από Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Δημήτρη Τσιόγκα.

Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαππας τήρησε τη γνωστή τακτική του Ποντίου Πιλάτου, λέγοντας πως «εμείς δεν μπορούμε να επιβάλουμε σε κάποιον, το αν θα απολύσει ή δε θα απολύσει κάποιον. Εμείς μπορούμε να εκτιμήσουμε, αν η απόλυση είναι παράνομη», προσθέτοντας ότι «ήδη έχουν παρθεί πάρα πολλά μέτρα, τουλάχιστον μέσα στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας», παραθέτοντας τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί. Απέφυγε, όμως, να απαντήσει στο θέμα της γενναίας κοινοτικής χρηματοδότησης της επιχείρησης.

Ανταπαντώντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Δημήτρης Τσιόγκας τόνισε, απευθυνόμενος στον υφυπουργό, ότι «γνωρίζουμε πως έχετε τη δυνατότητα να κάνετε παρεμβάσεις στους εργοδότες, να τους υποχρεώσετε να βάλουν τους εργαζόμενους μέσα να δουλέψουν, γιατί έχουν πάρει δισεκατομμύρια από επιδοτήσεις, για να λειτουργήσουν όπως λειτουργούν και μέσα από τα επιδοτούμενα προγράμματα και μέσα από τα stage χωρίς να πληρώνουν δραχμή σε εργαζόμενους και με εταιρίες - φαντάσματα». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι εργοδότες «δεν υπολογίζουν τίποτε. Εχουν εταιρίες - φαντάσματα, τις οποίες τις δηλώνουν σε κάποια διεύθυνση στα Τρίκαλα και πάει η Επιθεώρηση Εργασίας και το ΙΚΑ εκεί και δε βρίσκουν τίποτε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ