Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο καημός του ΣΥΡΙΖΑ

Ανάμεσα στους απογοητευμένους που το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ δεν επιβεβαίωσε κανένα απ' τα σενάρια και τις προσδοκίες τους, είναι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Χτες ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε, δίχως να ρωτηθεί, στο ρ/σ της ΝΕΤ: «...για να σχολιάσω και το αποτέλεσμα του συνεδρίου του ΚΚΕ, φαίνεται ότι δυστυχώς για το ΚΚΕ βγαίνει από το συνέδριό του εξακολουθώντας να κινείται με βάση τη λογική του σκαντζόχοιρου (...) Αυτό το φέρνει σε πλήρη αντίθεση με τους καημούς, με τις διαθέσεις πρώτα απ' όλα του κόσμου της αριστεράς»... Κι επιμένει, παρότι άλλα τον ρωτάνε: «Το διακύβευμα σήμερα προφανώς δεν είναι η λαϊκή εξουσία, όπως μας λένε οι σύντροφοι του ΚΚΕ. Το διακύβευμα σήμερα είναι να υπάρξει η ανασυγκρότηση της χώρας, να σταματήσει ο κατήφορος». Απ' την ίδια συχνότητα, με λίγες ώρες διαφορά, ο Δ. Παπαδημούλης δηλώνει κι αυτός: «Μέχρι τώρα, με όσα έχει πει ο κ. Κουτσούμπας εμφανίζεται ως πιστός συνεχιστής της γραμμής Παπαρήγα. Χωρίς καμία διάθεση παρέμβασης στα εσωκομματικά του ΚΚΕ και πέραν των ευχών για καλή επιτυχία στο έργο του, αυτό που έχω να πω είναι ότι ο κόσμος της Αριστεράς, ό,τι κόμμα κι αν ψηφίζει, διψάει για ενότητα ή τουλάχιστον κοινή δράση».

Ενα καταρχήν σχόλιο, είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Τη «γραμμή» του το ΚΚΕ τη χαράζει συλλογικά και συλλογική είναι η ευθύνη όλων να την προωθήσουν στη ζωή. Κατά δεύτερον, ακριβώς επειδή ο καημός του λαού είναι και του ΚΚΕ, αρνείται να συμπράξει στην προδοσία του. Επειδή έγνοια του είναι οι έγνοιες του λαού, απορρίπτει την ενότητα στη διαχείριση που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, για λογαριασμό της αστικής τάξης, σε βάρος της φτωχολογιάς. Πράγματι, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, ούτε θα είναι ποτέ διακύβευμα η λαϊκή εξουσία. Ηταν και θα είναι η μακροημέρευση της αστικής εξουσίας και η διαχείρισή της, η οποία αντικειμενικά είναι σε βάρος του λαού, ανεξάρτητα από διακηρύξεις και προθέσεις. Αυτή συζητάει πίσω από τις κλειστές πόρτες, όταν συναντιέται με εκπροσώπους της ΕΕ, των ΗΠΑ, με καναλάρχες και άλλους, που στα λόγια δήθεν κατακρίνει.

Το ΚΚΕ δε βλέπει «ανασυγκρότηση της χώρας» με ενίσχυση των μονοπωλιακών επιχειρήσεων, όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, κοροϊδεύοντας το λαό ότι είναι δυνατόν να ευημερούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η λαϊκή οικογένεια μαζί. Το ΚΚΕ πιστεύει ότι ο κατήφορος για το λαό μπορεί να σταματήσει μόνο αν ο ίδιος αποφασίσει οργανωμένα να αντιπαλέψει τη βαρβαρότητα, χωρίς αυταπάτες ότι μια κυβέρνηση, όποιο «χρώμα» κι αν έχει, θα του λύσει τα προβλήματα και θα πάρει μέτρα προς όφελός του, με τους πλουτοκράτες ακούνητους στην οικονομία. Από ένα τέτοιο ΚΚΕ θέλουν να απαλλαχθούν οι αστοί και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κοντοζυγώνει η ώρα να κυβερνήσει. Μάταιος ο κόπος τους. Οι αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου, η αποφασιστικότητα των χιλιάδων μελών, οπαδών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ από σήμερα να τις βάλουν στη ζωή, είναι κέρδος για το λαό και η καλύτερη εγγύηση ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να το βάλουν στο χέρι, να το ξεστρατίσουν, να το ενσωματώσουν.


B.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ