Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
19o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΤΟΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βιομηχανίας εκτιμήσαμε ότι κάναμε σημαντική προσπάθεια και συμβάλαμε στην υλοποίηση των αποφάσεων του Κόμματος και της ΕΠ Αττικής, στους κλάδους βιομηχανίας.

Ωστόσο παρά τη βελτίωση που έχουμε πετύχει παραμένουν κενά και αδυναμίες που δεν έχουν πάντα αντικειμενικό χαρακτήρα. Είναι προβλήματα που μπορούμε και θα τα λύσουμε. Υπάρχει γνώση και πείρα, προσανατολισμός και αποφασιστικότητα για να αντιστοιχηθεί η δράση μας με αποτελέσματα στις σημερινές απαιτήσεις της ταξικής πάλης.

Στον κλάδο του χαρτιού και του τύπου που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική καπιταλιστική κρίση, με αποτέλεσμα να έχουμε το κλείσιμο 12 μεγάλων επιχειρήσεων και δεκάδων μικρότερων στην εκτυπωτική βιομηχανία, με πάνω από 3.000 ανέργους και περίπου 2.000 στην Αττική.

Οι δυνάμεις του Κόμματος, του ΠΑΜΕ στον κλάδο έκαναν σημαντικές προσπάθειες έγκαιρα, να οργανωθεί η πάλη, ο αγώνας των εργαζομένων, να βάλουμε εμπόδια να αποκρούσουμε την επίθεση. Εκτός των γενικών κινητοποιήσεων, προχωρήσαμε σε 4 κλαδικές απεργίες, κινητοποιώντας και κατά χώρο δουλειάς τους εργαζόμενους όπου είχαμε δημιουργήσουμε δυνατότητα. Κάναμε προσπάθεια ο αγώνας να προσανατολίζεται και να αποκαλύπτει τον ένοχο και τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα, την κρίση που δεν είναι άλλος από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, να φωτίζεται η μόνη διέξοδος που συμφέρει την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, την εργατική, λαϊκή εξουσία.

Παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η κρίση έγιναν εκατοντάδες νέες εγγραφές στα σωματεία. Συγκροτήθηκαν 3 νέα σωματεία, 2 κλαδικά και 1 επιχειρησιακό. Αυτή η συσπείρωση συνέβαλε στην αλλαγή συσχετισμών, να πετάξουμε εκτός διοίκησης της Ομοσπονδίας την ΠΑΣΚΕ.

Κάναμε προσπάθεια να δυναμώσει η ταξική γραμμή και συσπείρωση, η προοπτική της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, προσανατολίσαμε τη δράση και την οργάνωση των εργαζομένων κατά χώρους δουλειάς, δουλέψαμε με συλλογικές, μαζικές διαδικασίες. Παρά την εργοδοτική τρομοκρατία, οργανώσαμε ΓΣ σε χώρους δουλειάς, συγκροτήσαμε σωματειακές επιτροπές. Εκεί που είχαμε ΚΟΒ ή κομματικούς πυρήνες τα αποτελέσματα είναι πολύ πιο θετικά και εδώ αναδεικνύεται το ζήτημα της κομματικής οικοδόμησης ως βασικό για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Για το επόμενο διάστημα χρειάζεται να υπολογίσουμε τις νέες δυσκολίες στο εργατικό κίνημα που φέρνει το βάθεμα της κρίσης και παράλληλα η ένταση της καταστολής των αγώνων, η απαγόρευση των απεργιών και της συνδικαλιστικής δράσης που θα επιδιώξουν. Στόχος τους το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμπεράσματα από μια μάχη κερδισμένη από τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος(2015-02-28 00:00:00.0)
Η ενίσχυση του Κόμματος από εργάτες παρακαταθήκη για τις μάχες που έρχονται(2014-12-21 00:00:00.0)
Δράση στοχευμένη στην ανασύνταξη του κινήματος(2013-03-02 00:00:00.0)
Θετικά βήματα και αναμέτρηση με τις δυσκολίες(2013-02-22 00:00:00.0)
Αντανακλά το κύρος του Κόμματος στην εργατιά(2010-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ