Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
19o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΜΑΙΡΗΝΗ

Αντικειμενικός μας σκοπός είναι να ενισχύει η δουλειά της ΟΓΕ ολόπλευρα την κοινωνική συμμαχία, τους αντιμονοπωλιακούς στόχους της και την προοπτική της για την αλλαγή της τάξης στην εξουσία. Μόνιμη προσπάθειά μας είναι να απεγκλωβίζουμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών από τα δόκανα της ιδεολογίας της αστικής τάξης και του οπορτουνισμού, που τους σερβίρουν τη θολή αντιμνημονιακή διέξοδο και τα ψευδεπίγραφα «νέα» μείγματα διαχείρισης και να τις συσπειρώνουμε σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

Η δυνατότητα των γυναικείων συλλόγων και ομάδων να φτάσουν σε τμήματα της εργατικής τάξης που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν να συσπειρωθούν στα σωματεία τους (π.χ. άνεργες) αναδεικνύει τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί να παίξει η ΟΓΕ στη ριζοσπαστικοποίηση αυτών των τμημάτων.

Η δράση ενάντια στη γυναικεία ανισοτιμία, όμως, δεν πρέπει να θεωρείται, όπως συχνά συμβαίνει και από καθοδηγητικά στελέχη, ότι αφορά αποκλειστικά και μόνο το γυναικείο κίνημα ή τις συντρόφισσες που καταπιάνονται με το σοβαρό αυτό τομέα πάλης. Είναι υπόθεση όλου του Κόμματος και της ΚΝΕ. Και δεν πρέπει να συγχέεται με τη δράση του μαζικού γυναικείου φορέα της ΟΓΕ.

Το άρθρο 10 του Καταστατικού αναφέρει: «Η ένταξη γυναικών από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα στο Κόμμα πρέπει να είναι μόνιμη φροντίδα των κομματικών μελών. Ολες οι κομματικές οργανώσεις οφείλουν να αναπτύσσουν μόνιμα τη δράση τους για τα δικαιώματα, την ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών, τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες».

Η κάθε ΚΟΒ πρέπει να επεξεργάζεται και να εξειδικεύει τις θέσεις του Κόμματος για τις γυναίκες στο χώρο ευθύνης της, να οργανώνει και να συντονίζει τη δράση των κομματικών δυνάμεων, οπαδών και φίλων, να επεξεργάζεται στόχους πάλης για τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων της κάθε περιοχής. Η πρωτοβουλία, η πολυμορφία και η φαντασία να ενθαρρύνονται από τον προσανατολισμό της καθοδήγησης. Επίσης, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα του Γραφείου της ΚΟΒ για τη συστηματική λειτουργία της κομματικής ομάδας της ΟΓΕ.

Οι επεξεργασίες που γίνονται σε κεντρικό επίπεδο, π.χ. στη Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ για τη γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση και εξειδικεύουν πλευρές της πολιτικής του Κόμματος για τις γυναίκες πρέπει να κατεβαίνουν ανελλιπώς στα παρακάτω όργανα μέχρι και τις κομματικές ομάδες των ΚΟΒ, να συζητιούνται, προκειμένου να εξοπλίζονται οι κομματικές δυνάμεις και να σχεδιάζουν τη δράση τους στις γυναίκες με κοινωνικοταξικά κριτήρια. Η Διατμηματική της ΚΕ έχει κάνει σημαντικές επεξεργασίες και αναμφισβήτητα έχει τη θετική της συμβολή στην καθοδήγηση της κομματικής ομάδας της ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ