Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΟΥΣΑ
Απεργία αύριο για την προστασία των ανέργων

Με 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Νάουσας κλιμακώνουν τον αγώνα τους για την ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Την απεργία αποφάσισαν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τα Σωματεία Οικοδόμων, Ξυλουργών, Φορτοεκφορτωτών και Εποχικών Εργαζομένων στα Διαλογητήρια. Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας και στη συνέχεια πορεία προς τα τοπικά καταστήματα του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ.

Ολες τις προηγούμενες μέρες, αλλά και σήμερα πραγματοποιείται πανεξόρμηση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές της Νάουσας με στόχο την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης και τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων. Στελέχη του ΕΚΝ και των σωματείων, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία αλλά και όλο το λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να απαιτήσει: Να αποσυρθεί ο νόμος που ουσιαστικά καταργεί το επίδομα ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους, έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ, Ταμείο Ανεργίας για όλους τους άνεργους 800 ευρώ και για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία, αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου, Ταμείο Ανεργίας για τους νέους που δεν μπορούν να βρουν δουλειά, σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Καλούν επίσης όλους τους ανασφάλιστους εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, που δεν μπορούν να θεωρήσουν βιβλιάριο ασθενείας, να τα πηγαίνουν στο Εργατικό Κέντρο ή να τα έχουν μαζί τους την ημέρα της απεργίας, προκειμένου να απαιτήσουν από το ΙΚΑ να τα σφραγίσει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ