Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ζήτημα με διάταξη για τη δωροδοκία

Διάταξη σύμφωνα με την οποία «δε συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης» ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, αφήνοντας υπόνοιες ότι νομιμοποιεί ακόμα και το φακελάκι. Τη διάταξη αυτή, την οποία όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής δεν ψήφισε μόνο το ΚΚΕ, την πρότεινε στον υπουργό Δικαιοσύνης ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανούσης, ζητώντας να μη συνιστά δωροδοκία «η απλή υλική παροχή χωρίς χρηματική αξία».

Με παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΓΚΑ», ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης, εξηγώντας γιατί δε δέχθηκε να υπάρχει αναφορά στην χρηματική αξία της παροχής είπε: «Θα μπορούσα να αισθανθώ την ανάγκη να στείλω κάτι στο γιατρό μου, θα μπορούσα λέω, δεν είπα ότι το έκανα, και αυτό να έχει χρηματική αξία. Συνεπώς τι λένε; Θα στείλεις ένα δώρο από ευγνωμοσύνη αλλά χωρίς χρηματική αξία. Παρακαλώ να μου απαντήσετε: Υπάρχει δώρο χωρίς να έχει χρηματική αξία;».

Η συγκεκριμένη προσθήκη που ψηφίστηκε εντάχθηκε στο άρθρο 68 του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά, το οποίο τροποποιούσε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για την παθητική δωροδοκία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ