Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συνεχίζουμε πιο δυνατοί

Η επόμενη μέρα του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος βρίσκει το ΚΚΕ με πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλογεί στην οργανωμένη πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Αυτή την ευθύνη υπερασπιστήκαμε εξάλλου σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας και ολοκλήρωσης του Συνεδρίου, ενισχύοντας ακόμα παραπέρα τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του Κόμματός μας, όπως βεβαιώνουν τα ίδια τα ντοκουμέντα και οι Αποφάσεις του. Δουλεύοντας με εκείνες τις αρχές και εκείνους τους στόχους που για την τάξη των εκμεταλλευτών αποτελούν «κόκκινο πανί» επειδή δυναμώνουν το νεκροθάφτη της.

Η νέα δύναμη με την οποία ριχνόμαστε ήδη στις μικρές και μεγάλες μάχες συνδέεται με τα νέα βήματα που έγιναν στην επεξεργασία του Προγράμματος, που φέρνει τους παραγωγούς του πλούτου πιο κοντά στην οριστική τους χειραφέτηση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης: Την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας, όπου η οργάνωση της οικονομίας θα αναπτύσσει την παραγωγή με ζητούμενο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αυτό είναι άλλωστε και το μεγάλο όπλο που διακρίνει το ΚΚΕ έναντι όλων των άλλων κομμάτων: Ο επιστημονικά τεκμηριωμένος και επεξεργασμένος εντοπισμός της διεξόδου από τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Η υπεράσπιση αυτής της διεξόδου, όχι γενικά, όχι μόνο στα λόγια. Η υπεράσπισή της έναντι των εμποδίων που όλο και πιο λυσσασμένα θα βάζει η αστική τάξη για να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους στην αδράνεια και την υποταγή. Η υπεράσπισή της με προσεκτική μελέτη και αντιμετώπιση των αντικειμενικών δυσκολιών, με την απαίτηση να βελτιωνόμαστε συνεχώς, με κάθε κόστος και κάθε θυσία, με την αφοσίωση που γεννά η πίστη στην αλήθεια: Το εκμεταλλευτικό σύστημα δε φτιασιδώνεται, μόνο ανατρέπεται.

Αλλωστε, ακριβώς επειδή έχουμε καθαρή χαραγμένη μπροστά μας τη διαδρομή από την οποία ο εργαζόμενος λαός μπορεί να βγει νικητής, μπαίνουμε και στις καθημερινές μάχες, πιο ικανοί, πιο ώριμοι:

Χωρίς καμιά αυταπάτη ότι ο λαός έχει να περιμένει σήμερα κάτι από όσους τον καλούν να διαλέξει με ποια μερίδα του κεφαλαίου θα στοιχηθεί - οι δικοί τους ανταγωνισμοί για το μεγαλύτερο κέρδος είναι που βουλιάζουν το λαό στην ανέχεια.

Χωρίς καμιά ταλάντευση ότι μπορεί να προσφέρει την παραμικρή ανακούφιση από τα καθημερινά βάσανα η στήριξη της «ανταγωνιστικότητας» - αυτή είναι που γεννά και τις κρίσεις και την ανάπτυξη που για το λαό ταυτίζεται πάντα με τη ληστεία του μόχθου του.

Χωρίς καμιά προσδοκία ότι η λύση για το λαό θα έρθει «από τα πάνω», με ανάθεση καθηκόντων σε κάποιους «σωτήρες» και διεργασίες μεταξύ κομματικών ηγεσιών - η δική του οργάνωση και ενεργή συμμετοχή στο κίνημα είναι που θα τον κάνει να σταθεί στα πόδια του, να διεκδικήσει σήμερα λύσεις στα προβλήματά του, να συνειδητοποιεί όλο και βαθύτερα τις αιτίες των προβλημάτων του, να συγκεντρώνει και να οργανώνει τις δυνάμεις του ενάντια στον αντίπαλό του, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Γι' αυτό και πρώτο μας μέλημα είναι να γίνουμε ικανοί να δουλεύουμε στην εργατική τάξη, στο λαό με τις αποφάσεις του Συνεδρίου. Που σημαίνει μελέτη και αφομοίωση σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στην οργάνωση της πάλης, στη δράση για τη λαϊκή συμμαχία. Ετσι ξεκινάμε τη δουλειά που θα βάλει στη ζωή τις Αποφάσεις του Συνεδρίου, αποφασιστικά, οργανωμένα, χωρίς καμιά αναμονή. Με αισιοδοξία και σιγουριά για το σκοπό μας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ