Σάββατο 23 Μάρτη 2013 - Κυριακή 24 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για τις Θέσεις και το Καταστατικό

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Στη δεύτερη παράγραφο, πρώτη σελίδα μου έδωσε αφορμή η φράση «ποτέ δεν φοβήθηκε να αναγνωρίσει το Κόμμα τα λάθη του». Ομως μερικά λάθη αποδεκατίζουν τα καλά στελέχη του Κόμματος και τους υπόλοιπους. Ταλαιπωρούν στις εξορίες και στις φυλακές με τα στημένα στρατοδικεία τους οι καπιταλιστές, όπως το 1945 και μετά που παραδώσαμε τα όπλα στους Εγγλέζους με πόνο της ψυχής μας. Γι' αυτό λιγότερα λάθη δε βλάπτουν που να είναι μάλιστα και μικρά, εάν μπορεί να είναι.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΑΠΟ ΤΟ 18ο ΣΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Διαβάζοντας τα άρθρα 20 και 21 στη σελίδα 15 και μετά, μπήκα στη σκέψη ξανά, γιατί άφησαν οι αρμόδιοι στη Σοβιετική Ενωση ύστερα από 73 χρόνια ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ να επέλθει ο καπιταλισμός; Κατά τη γνώμη μου οι μεν κομμουνιστές Ρώσοι με την πάροδο του χρόνου φαίνεται παραμέλησαν τα οργανωτικά καθήκοντά τους, οι δε καπιταλιστές δεν σταμάτησαν να εργάζονται πυρετωδώς, να συνεργάζονται με οπορτουνιστές, ρεφορμιστές και αγγλοαμερικάνους καπιταλιστές και κατάφεραν να φέρουν πάλι τον καπιταλισμό. Οι Ρώσοι έπρεπε να καθαιρέσουν τον Γκορμπατσόφ και να κατασχέσουν την περεστρόικα για να μην κυκλοφορήσει κι έτσι χάθηκαν οι θυσίες που έκαναν οι Ρώσοι ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ στην Επανάσταση του 1917.

Το άρθρο 22, σελίδα 16 γράφει ότι στα μέσα της δεκαετίας του 1990 εκδηλώθηκαν αρνητικές συνέπειες (στη ΓΕΣΑΣΕ και στη ΣΥΔΑΣΕ), αλλά το ευχάριστο είναι που ένα τμήμα του συνδικαλιστικού κινήματος συσπειρώθηκε στο ΠΑΜΕ, των αυτοαπασχολούμενων στην ΠΑΣΕΒΕ και του Αγροτικού στην ΠΑΣΥ.

Δυστυχώς ο παλιός συνδικαλισμός έχει πωληθεί στα μονοπώλια και τους εργοδότες. Γι' αυτό πρέπει να γίνει προσπάθεια να καταλάβουν και τα υπόλοιπα τμήματα ότι πρέπει να αγνοήσουν τα πουλημένα συνδικαλιστικά στελέχη και να συσπειρωθούν όλοι στο ΠΑΜΕ.

Στο άρθρο 27, σελίδα 20 στάθηκα στη φράση «ανεξάρτητα από τις απώλειες στη διπλή εκλογική αναμέτρηση». Κατά τη γνώμη μου δεν πιστεύω το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης να είναι 4,5%, γιατί, αφ' ενός μεν, σε ένα μήνα από το 8,5% σε 4,5% είναι δύσκολο να το πιστέψω και, αφ' ετέρου δε, έχω την ακόλουθη καταγγελία.

Επειδή η ΚΟΒ που έπαιρνα ψηφοδέλτια κάθε εκλογική αναμέτρηση, Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου, έκλεισε λόγο οικονομικής δυσπραγίας, πέρασα από το κιόσκι του ΚΚΕ της Ομόνοιας, δεν είχε ψηφοδέλτια και κατέληξα στην ΚΟΒ επί της Βερανζέρου και Κοτοπούλη και αφού μου έδωσε μια γυναίκα ώριμης ηλικίας μερικά ψηφοδέλτια που ζήτησα για δικά μου και για μερικούς γνωστούς μου συνανθρώπους μου, έφυγα.

Επειτα από μικρό χρονικό διάστημα ήλθε μία κυρία από αυτούς που τους έδωσα από τα ως άνω ψηφοδέλτια και μου είπε το εξής: «Χρήστο ψήφισα το ψηφοδέλτιο που μου έδωσες αλλά συνέβη το εξής: Η κοπέλα που έδινε τα ψηφοδέλτια των κομμάτων κυκλοφορούσε ελεύθερα στην αίθουσα του εκλογικού τμήματος που ήταν δίπλα από το Δημαρχείο της Δραπετσώνας του Πειραιά και ήλθε μέχρι το παραβάν που ψηφίζουμε και παρακαλούσε να με βοηθήσει με επιμονή, εάν ήθελα βοήθεια και της απάντησα με θυμό γνωρίζω να ψηφίσω και τότε μου έδωσε τα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Και όταν μπήκα στο παραβάν πέταξα τα ψηφοδέλτια που μου έδωσε των κομμάτων και έριξα στην κάλπη το ψηφοδέλτιο που μου έδωσες εσύ».

Κατάλαβα ότι της κυρίας της έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της κοπέλας. Εγώ πήγα αμέσως στην ως άνω ΚΟΒ και κατήγγειλα το ως άνω συμβάν. Πληροφορήθηκα εκ των υστέρων ότι δεν είχε εκπροσώπους το Κόμμα μέσα στα εκλογικά τμήματα.

Εάν το ΚΚΕ μελλοντικά δεν τοποθετήσει στα εκλογικά τμήματα δυναμικούς και έξυπνους εκπροσώπους να παρακολουθούν τη διεξαγωγή των εκλογών και στη συνέχεια τη διαλογή των ψηφοδελτίων, φοβάμαι μην το πάνε από 4,5% στο 2,5%, δηλαδή εκτός Βουλής διότι οι καπιταλιστές θέλουν να μειώσουν τη δύναμη του ΚΚΕ περισσότερο, να το βγάλουν εκτός Βουλής και αργότερα να το βγάλουν παράνομο και στη συνέχεια να στήσουν ξανά στρατοδικεία, όπως παλιά και να αρχίσουν άλλους να εξορίζουν, άλλους να φυλακίζουν και άλλους να τους στήνουν στα έξι μέτρα και να τους εκτελούν για να αποδεκατίσουν τα καλά στελέχη.

Μακάρι να βγω ψεύτης σ' αυτή την περίπτωση αλλά οφείλω να ενημερώσω το Κόμμα εφόσον είμαι φίλος του ΚΚΕ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Στο άρθρο 51 τελευταία, σελίδα 96 που επισημαίνεται για τις κατηγορίες ενός μέλους ότι με προσοχή μεγάλη να παίρνει την απόφαση, εύστοχα επισημάνατε, διότι δημιουργούνται πολλές φορές από συκοφαντίες από ανθρώπους με αίσθημα κατωτερότητας που τους διέπει, ζηλοτυπία και μίσος. Οι άνθρωποι αυτοί τυφλωμένοι από μία πιο πάνω αιτία σπιλώνουν την αξιοπρέπεια ενός συνανθρώπου τους χωρίς να σκεφτούν ή να μην μπορούν να σκεφτούν το αποτέλεσμα της πράξης τους.


Χρήστος Αθανασόπουλος
Φίλος του ΚΚΕ, Γαλάτσι


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ