Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πρωτοβουλία για την οργάνωση των εργαζομένων στις ΜΚΟ

Στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι γιατί έληξαν οι συμβάσεις

Τη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ΜΚΟ και Ανέργων είχε ως αποτέλεσμα η προχτεσινή σύσκεψη που οργάνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής με τη συμμετοχή εργαζομένων στα λεγόμενα κοινωφελή προγράμματα που υλοποιούνται μέσω ΜΚΟ.

Στη σύσκεψη καταλήχθηκε ότι τα ζητήματα αιχμής για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, η ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων, η διεκδίκηση μέτρων προστασίας για όσους τελείωσε η πεντάμηνη σύμβασή τους και τώρα είναι άνεργοι.

Οπως σημειώθηκε, οι μεσάζοντες στη συντριπτική τους πλειοψηφία χρωστάνε λεφτά στους εργαζόμενους και όσοι συμμετείχαν σε πρόγραμμα που έληξε δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο παρόμοιο πρόγραμμα εντός του ίδιου έτους. Ακόμα εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι τα σωματεία όπου κυριαρχεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός αρνούνται να τους κάνουν μέλη τους και να οργανώσουν τον αγώνα τους. Ενα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν ανασφάλιστοι λόγω της καθυστέρησης των πληρωμών.

Παρέμβαση για να πληρωθούν άμεσα οι περίπου 700 εργαζόμενοι στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που είναι τρεις μήνες απλήρωτοι, απαιτεί με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η πρωτοπορία». Σημειώνει ότι ο αγώνας για άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων πρέπει να συνδεθεί με την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων, για δικαίωμα μετά το πέρας της σύμβασης στην επιδότηση ανεργίας, για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσο καιρό οι εργαζόμενοι θα είναι άνεργοι. Μεταξύ άλλων καταγγέλλει και το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΠΑΣΚΕ) που «από τη μια πλάσαρε αυτά τα προγράμματα, αντί να οργανώσει την πάλη των ανέργων και τώρα λειτουργεί σαν πυροσβέστης, κόντρα στην αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων στα 5μηνα».

Σύσκεψη για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές

Νέα σύσκεψη οργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής αυτή τη φορά για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές των δήμων και την περιφέρεια (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ κλπ.). Η σύσκεψη θα γίνει την Τρίτη 5 Μάρτη, 6 μ.μ., στην αίθουσα των Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ