Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ινδάλματα του ΣΥΡΙΖΑ

Κανένας άνθρωπος του μόχθου δεν πρέπει να ξεχάσει ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι αυτός που:

  • Χαιρέτιζε σαν παράδειγμα προς μίμηση τις κεντροαριστερές κυβερνήσεις σε Γαλλία και Ιταλία. Κι όταν αποκαλύφθηκε τι εστί κεντροαριστερά «κατάπιε» τη «γλώσσα» του.
  • Χαιρέτιζε την εκλογή Ολάντ επειδή θα έφερνε τάχα «νέο αέρα» στην Ευρώπη, μέχρι που αποδείχτηκε ότι ήταν κοπανιστός.
  • Χαιρέτιζε μέχρι και τους Μόντι - Ραχόι για τις διαπραγματευτικές τους ικανότητες και ζητούσε συμμαχίες του Νότου, μέχρι που φάνηκε στην υπηρεσία ποιων βρίσκονται οι ικανότητες των πρωθυπουργών Ισπανίας και Ιταλίας.

Σήμερα, ο Αλ. Τσίπρας χαιρετίζει το ποσοστό που πήρε ο Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία, ισχυριζόμενος ότι «αυτή την εξέλιξη όχι μόνο δε τη θεωρούμε απεχθή, αλλά τη θεωρούμε υγιή και ελπιδοφόρα». Ενώ η ιστοσελίδα του Π. Λαφαζάνη κραυγάζει: «Ελληνικέ λαέ, τι περιμένεις; Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν Βούλγαροι και Ιταλοί»...

Εναγωνίως και ματαίως ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα πρότυπο «θετικής» διαχείρισης του καπιταλισμού να προβάλει στο λαό και κάθε φορά αποδεικνύεται άνθρακες ο θησαυρός. Αλλά τη βρώμικη δουλειά την έχει ήδη κάνει στις εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις. «Ποτίζει» κάθε φορά τις αυταπάτες που έχει «σπείρει», ότι η αλλαγή φρουράς στη διακυβέρνηση της αστικής εξουσίας και η πριμοδότηση πότε του ενός και πότε του άλλου διαχειριστή της, είναι ικανή προϋπόθεση να δρομολογήσει φιλολαϊκές εξελίξεις.

Ο Γκρίλο δεν ήρθε να εκφράσει τη λαϊκή αγανάκτηση - όπως ισχυρίζεται ο Αλ. Τσίπρας στη μακροσκελή δήλωση που έκανε για τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών - αλλά για να την ενσωματώσει, να παίξει το ρόλο της βαλβίδας εξαέρωσης της συσσωρευμένης λαϊκής δυσαρέσκειας. Κι αυτό δεν είναι θετική εξέλιξη για το λαό της Ιταλίας, όπως δεν ήταν παλιότερα ο Ντ' Αλέμα που εξυμνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και την ίδια ώρα που με το χειροκρότημα αποπροσανατολίζει το λαό, κάνει την πάπια για τους ομοϊδεάτες του εκεί όπου κυβερνούν σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις επιταγές των μονοπωλίων. Οπως στη Δανία, όπου το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κυβέρνηση. Οπως στα κρατίδια της Γερμανίας, όπου επίσης συγκυβερνούν και τώρα συζητούν να βάλουν πλάτη στους σοσιαλδημοκράτες, για να βάλουν αυτοί στο χέρι την κεντρική κυβέρνηση. Και στις δύο περιπτώσεις πέφτουν «βροχή» τα αντιλαϊκά μέτρα.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ