Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Να δυναμώσει η πάλη για το Ασφαλιστικό

Να μην αποδεχτούν οι εργαζόμενοι τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που δεν θα διστάσει να φτάσει μέχρι και την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων υπογραμμίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με αφορμή την οριστική μορφή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Oι τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα, η σύσταση του Ενιαίου Ταμείου από τη μια πλευρά και η επιλογή των επαγγελματικών ταμείων από την άλλη, επιβεβαιώνουν τις έγκαιρες προειδοποιήσεις που είχε κάνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και την απεμπλοκή του κράτους από κάθε είδους παροχή, για το πετσόκομμα των συντάξεων μέχρι και την οριστική κατάργησή τους.

Η αποτελεσματικότητα του νέου ασφαλιστικού και η βιωσιμότητα των ταμείων εξαρτάται από τη μη βιωσιμότητα των εργαζομένων και των συνταξιούχων σήμερα.

Αν αποδεχτούμε αυτήν την κατάσταση, δε θα διστάσουν να φτάσουν ως το τέλος το σχεδιασμό τους, δηλαδή την κατάργηση των συντάξεων. Ενιαία απάντηση από εργαζομένους και συνταξιούχους σε κάθε κλάδο. Να μην περάσει το δηλητήριο της παραίτησης για τους νέους εργαζόμενους που συμπυκνώνεται στην άποψη «εμείς δε θα πάρουμε σύνταξη ποτέ».

Να δυναμώσει η πάλη και η απαίτηση για επιστροφή από το κράτος και τους εργοδότες των λεηλατημένων -με κάθε τρόπο- αποθεματικών των ταμείων. Αμεση αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις, επαναφορά της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης».

Τα σχέδια της κυβέρνησης καταδικάζει και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ τονίζοντας πως «οι συνταξιούχοι μαζί και οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με το μόχθο τους και το αίμα της ζωής τους τα πάντα - συντάξεις, φάρμακα, παροχές κοινωνικής ασφάλισης. Δεν χρωστάνε σε κανέναν, αντίθετα τους χρωστάνε όλο τον πλούτο που έχουν στα σεντούκια τους οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοβιομήχανοι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα υπόδειγμα εφαρμογής των αντιασφαλιστικών νόμων στην Κοινωνική Ασφάλιση(2021-02-18 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τις επικουρικές συντάξεις(2018-03-23 00:00:00.0)
Η επίθεση στην Ασφάλιση συνεχίζεται(2013-02-26 00:00:00.0)
Επίθεση καθοδηγούμενη από τον ΣΕΒ(2012-08-01 00:00:00.0)
Οξύνονται οι αντιδράσεις(1998-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ