Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11494

Συλλαλητήριο των αγροτών την Τρίτη στην Αθήνα στη 1.00 μ.μ. στην πλατεία Βάθης

ΣΕΛ.  5
Ο έλεγχος του εκπαιδευτικού ως εργαλείο της αστικής εκπαιδευτικής πολιτικής

ΣΕΛ.  14   -   15

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ Παρασκευή 8 Μάρτη για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Αθήνα: Συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια

Η 8η Μάρτη αποτελεί μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών και παράλληλα αφορμή για κάλεσμα στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, να πάρουν στα χέρια τους τη σκυτάλη, να πάρουν θέση στον αγώνα, να οργανώσουν την πάλη τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της ανισοτιμίας.


ΣΕΛ.  3,   Ενθ Ιστορίας

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Υπάρχει και ο άλλος δρόμος αξιοποίησης, σε όφελος του λαού

Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι η επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» δε θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού, αλλά σε κερδοφορία του επιχειρηματικού ομίλου. Κριτήριο για κάθε παραγωγική δραστηριότητα να είναι οι κοινωνικές ανάγκες και όχι το κέρδος. Μόνο έτσι ο λαός θα καρπώνεται τον πλούτο που παράγει.


ΣΕΛ.  16  -  17

Προσφορά

Η σ. Καίτη Μπλίκα προσφέρει 3.000 ευρώ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ και 50 ευρώ για ενίσχυση του «Ρ», στη μνήμη των συντρόφων που έπεσαν στους αγώνες.


Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
Το δικό μας λαϊκό πανεπιστήμιο!

H εργατική τάξη, τα παιδιά της στενάζουν. Επόμενο είναι το κόμμα της, σάρκα από τη σάρκα της, που αποτελεί καρφί στο μάτι του αντιπάλου, να έχει οικονομικές δυσκολίες. Αστοί δημοσιολόγοι, διαφόρων λογής λογής πολύχρωμα παπαγαλάκια, «άσπονδοι φίλοι» - κονδυλοφόροι του συστήματος, με αφορμή τις εξελίξεις στον «Ριζοσπάστη», χύνουν το δηλητήριό τους, πετάνε λάσπη, στοχεύοντας να πλήξουν το ηθικό κύρος του ΚΚΕ, να το παρουσιάσουν όμοιο με το σάπιο σύστημα που οι ίδιοι υπηρετούν. Είναι βαθιά νυχτωμένοι! Η Τομεακή Οργάνωση ΝΟΠΕ και η Τομεακή Οργάνωση Υγείας της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, μέσα σε τρεις μέρες, συγκέντρωσαν και προσφέρουν στο Κόμμα τους, το ΚΚΕ, το ποσό των 1.230 ευρώ. Συμβάλλουμε όλοι, όχι με το παραπάνω που έχουμε - γιατί δεν έχουμε - αλλά κόβοντας από τα αναγκαία. Δεκάδες φοιτητές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας, συνέβαλαν. Από πολλούς ακούγαμε τέλος του μήνα είναι, δεν έχω, μα πέρνα απ' τον επόμενο. Ευρώ το ευρώ, μαζέψαμε ένα ποσό και το στέλνουμε για ενίσχυση στο Κόμμα. Ο «Ριζοσπάστης» έβγαινε, βγαίνει και θα συνεχίσει να βγαίνει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Θα φροντίσει η ίδια η εργατική τάξη και τα παιδιά της γι' αυτό. Ειδικά για μας τους νέους κομμουνιστές, ο «Ριζοσπάστης» αποτελεί δικό μας λαϊκό πανεπιστήμιο, γιατί διδάσκει το πιο σημαντικό μάθημα: Αυτό της ταξικής πάλης το οποίο οι κ. κ. καθηγητάδες μας ξορκίζουν. Ολοι στη μάχη για να φτάσουμε παντού!



ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Ενεργειακοί ανταγωνισμοί

ΣΕΛ.  7
Από χτες ο «902 TV» εκπέμπει ψηφιακά

ΣΕΛ.  3
Αύριο η σύσκεψη του ΠΑΜΕ στον Πειραιά

ΣΕΛ.  5
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Σύμπλευση με τους φαρμακοβιομήχανους

ΣΕΛ.  12
Με αφορμή τις ιταλικές εκλογές

ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ