Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11495

Μεγάλες επιχειρήσεις αξιώνουν μισθούς ακόμα και 300 ευρώ

ΣΕΛ.  11
Σήμερα η παναγροτική κινητοποίηση στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθης

ΣΕΛ.  13

ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

ΚΚΕ: Προετοιμάζουν το έδαφος για τις πιο ουσιαστικές συμφωνίες συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και με διαπραγμάτευση επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ

Eurokinissi

Οι συζητήσεις μεταξύ Σαμαρά και Ερντογάν και η υπογραφή οικονομικών συμφωνιών, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων Ελλάδας και Τουρκίας, προετοιμάζουν το έδαφος για τις πιο ουσιαστικές συμφωνίες συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και με διαπραγμάτευση επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Οι συμφωνίες αυτές θα είναι σε βάρος του ελληνικού και του τουρκικού λαού, καθώς οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι τα μονοπώλια των δύο χωρών και διεθνείς όμιλοι που ανταγωνίζονται για τη μοιρασιά των κοιτασμάτων και των ενεργειακών δρόμων. Η όποια διαπραγμάτευση γίνεται με κριτήριο την εξασφάλιση αυτών των συμφερόντων.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Φονιάς των σπουδαστών το κράτος των αστών»

Συγκεντρώσεις για τους δύο σπουδαστές στη Λάρισα που έχασαν τη ζωή τους και τους άλλους 3 που κινδύνευσαν, γιατί προσπάθησαν να ζεσταθούν με όποιο μέσο διέθεταν, αφού δεν άντεχαν να πληρώσουν το ακριβό πετρέλαιο, έκανε τις προηγούμενες μέρες το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.


ΣΕΛ.  19

ΚΚΕ
Ανατριχιαστικές απαιτήσεις καπιταλιστών

Η αποκάλυψη ότι εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων αξιώνουν ο βασικός μισθός για τους νέους να πάει κάτω από τα 300 ευρώ, φανερώνει πόσο ανατριχιαστικό είναι το παρόν και το μέλλον που ετοιμάζουν για νέους και παλιούς εργαζόμενους, η ΕΕ και τα κόμματα που θεωρούν ως μονόδρομο και σωτηρία για το λαό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Οι εργαζόμενοι, ο λαός, έχουν το χρέος και τη δύναμη να μην τους επιτρέψουν να καταδικάσουν τη νεολαία να ζει τον εφιάλτη μεταξύ ανεργίας και μαύρης εργασίας, με μισθούς απόλυτης εξαθλίωσης και εργασιακές συνθήκες γαλέρας.



Δε γίνεται φιλολαϊκή αναδιαπραγμάτευση στην ΕΕ

ΣΕΛ.  10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΕΧΤ
Θέατρο που αναπτύσσει την ταξική συνειδητοποίηση

ΣΕΛ.  25
ΣΕΑΝ
Το νοσοκομείο - επιχείρηση σκοτώνει

ΣΕΛ.  21
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Αυξάνονται οι κινητοποιήσεις για τις 8 Μάρτη

ΣΕΛ.  8
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες - κλιμακώνουμε την πάλη

ΣΕΛ.  9
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αφιερωμένο στην καπιταλιστική κρίση

ΣΕΛ.  16
ΕΒΡΟΣ
Μαζικό «όχι» στις πολυεθνικές για το χρυσό

ΣΕΛ.  27
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ενισχύθηκε η ΔΑΣ

ΣΕΛ.  10
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αναγκάζουν τους εκπαιδευτικούς να βγάζουν αμόρφωτα παιδιά

Οι σύλλογοι γονέων, οι οργανώσεις των εργαζομένων πρέπει από κοινού με τις οργανώσεις των δασκάλων, γενικότερα των εκπαιδευτικών, να αντιταχθούν στο Προεδρικό Διάταγμα που με τον πλασματικό τίτλο «αξιολόγηση» έχει ως στόχο να οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τη δουλειά του συστήματος, να τους εκφοβίζει, να μη διεκδικούν, να μη συμβάλλουν στον αγώνα για τα κοινωνικά μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ