Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11494

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με υλικά την Τέχνη και τα ντοκουμέντα για τη νίκη στο Στάλινγκραντ

Η μουσική - σύμβολο, το εμβατήριο «Ιερός πόλεμος», που γράφτηκε στο Στάλινγκραντ, άνοιξε την εκδήλωση της Επιτροπής Φεστιβάλ για τα 70 χρόνια από τη νίκη στο Στάλινγκραντ, την περασμένη Κυριακή. Με τη δύναμη της εικόνας, της αφήγησης και της μουσικής, γραμμένης στη φωτιά του πολέμου και της αντίστασης, όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό μεταφέρθηκαν 70 χρόνια πίσω, σε μία από τις κορυφαίες στιγμές της αντίστασης του σοβιετικού λαού. Με υλικά την τέχνη, τα ντοκουμέντα, την αφήγηση μιας από τις κορυφαίες στιγμές της Ιστορίας με πρωταγωνίστρια την εργατική τάξη...
ΣΕΛ.  4  -  5


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Κλιμακώνεται η επίθεση στην πολιτιστική κληρονομιά

Κλιμάκωση της επίθεσης σε ό,τι απέμεινε από την κρατική παρέμβαση στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς συνιστά το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης για τις επενδύσεις, το οποίο ανοίγει δρόμο συνολικά για άγρια επέλαση του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  3
ΕΥΓΟΝΙΚΗ
Δεν είναι λάθος επειδή είναι ανήθικη, είναι ανήθικη επειδή είναι λάθος

Η ευγονική, όπως ορίστηκε το 1904 από τον Francis Galton, είναι η «επιστήμη που έχει ως αντικείμενο όλες τις επιρροές που βελτιώνουν τα εκ γενετής χαρίσματα μιας φυλής». Η θεωρία αυτή χρησιμοποιήθηκε στα προπολεμικά χρόνια και στο βωμό της θυσιάστηκε πλήθος ανθρώπων, τους οποίους οι κοινωνικές δομές της εποχής θεωρούσαν ακατάλληλους για αναπαραγωγή.


ΣΕΛ.  7   -   9
Σάπιος ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός

Ακραίες συμπεριφορές, κατάθλιψη, τάσεις αυτοκτονίας είναι μερικά μόνο απ' όσα κρύβει για τους αθλητές ο απατηλός δρόμος της δόξας του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού.


ΣΕΛ.  6
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Τις φορτώνει με νέα βάρη η πολιτική στην Πρωτοβάθμια Υγεία

ΣΕΛ.  16


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org