Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11492

ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΔΝΤ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέος γύρος εκβιασμών και απειλών στο λαό

ΣΕΛ.  6
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αποτραπούν νέες μειώσεις στις συντάξεις

ΣΕΛ.  9

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ πρόληψης και απεξάρτησης

Αλέκα Παπαρήγα: Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο δείχνει ότι έχει μια επιλογή: Να στηρίξει, να διαιωνίσει τη συντήρηση, την υποκατάσταση, αντί να δώσει έμφαση και να στηρίξει τα στεγνά προγράμματα και την πρόληψη. Επομένως, είναι υπόλογη κυριολεκτικά η κυβέρνηση, γιατί η αναγωγή του προβλήματος σε πρόβλημα συντήρησης σημαίνει διάδοση

  • Γόνιμη συζήτηση έγινε χτες στη συνάντηση με φορείς καταπολέμησης των εξαρτήσεων, που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, το οποίο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη βδομάδα. Συμμετείχαν όλοι οι φορείς και σύλλογοι εργαζομένων, επιστημόνων και οικογενειών από το χώρο της θεραπείας και της πρόληψης κατά των ναρκωτικών. Στη συνάντηση έκανε παρέμβαση ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
  • Στο νομοσχέδιο είναι φανερές οι αντιδραστικές πλευρές, ιδιαίτερα στο κομμάτι της ιδιωτικοποίησης και της υποκατάστασης, ενώ δεν επιλύει τη θεσμική κατοχύρωση των κέντρων πρόληψης, την κοινωνική επανένταξη. Η συνολικότερη κυβερνητική πολιτική στο πρόβλημα των ναρκωτικών κινείται στην κατεύθυνση της συντήρησης, της διαχείρισης του προβλήματος.

ΣΕΛ.  2   -   3

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Μαζικό «όχι» στο σχέδιο «Αθηνά»

Με μια μαζική κινητοποίηση, χτες, οι φοιτητές και οι σπουδαστές είπαν «όχι» στο σχέδιο «Αθηνά», το οποίο είναι στην ουσία ο χάρτης για την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου, για πανεπιστήμια και ΤΕΙ - επιχειρήσεις και φοιτητές - πελάτες. Αναγκάζει χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές ν' αλλάξουν πόλη ή αντικείμενο σπουδών.


ΣΕΛ.  16

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός να περιθωριοποιήσει τη Χρυσή Αυγή

Για τις νέες αντικομμουνιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής χτες στη Βουλή, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ένα πράγμα: Ο ναζισμός στη Γερμανία δυνάμωσε όταν τσάκισαν το εργατικό κίνημα και όταν μπήκαν οι ναζιστές, όπως οι σύγχρονοι χρυσαυγίτες, μέσα στο σύστημα της Πρόνοιας, της κοινωνικής πολιτικής, δίνοντας επιδόματα στους ανέργους και στις γυναίκες για να γυρίσουν στα σπίτια. Και με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν υλικό συμφέρον και έτσι διαδόθηκε και εμπεδώθηκε ο ναζισμός. Αυτό να μην το ξεχνά κανείς. Σήμερα υπάρχει χρόνος να τον περιθωριοποιήσουμε».



ΟΒΣΑ
Πρωτοβουλίες για το επίδομα ανεργίας

ΣΕΛ.  22
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Αγωνιστικό κάλεσμα στο λαό της Αθήνας

ΣΕΛ.  23
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Χυδαίος αντικομμουνισμός

ΣΕΛ.  7
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Απειλεί να βγάλει στο σφυρί σπίτια δημοτών

ΣΕΛ.  15
ΠΑΜΕ
Πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα

ΣΕΛ.  8
ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
Σινιάλο για απολύσεις στο Δημόσιο

ΣΕΛ.  6
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Αγωνιστικός ο γιορτασμός της 8ης Μάρτη

ΣΕΛ.  8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Μάχη ενάντια στην εξαθλίωση

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ