ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Μάρτη 2013
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Χυδαίος αντικομμουνισμός από τους χρυσαυγίτες

Ενοχλημένοι από την αντίδραση του ΚΚΕ στα «μαθήματα εθνικής αφύπνισης» που διοργανώνουν, κατέφυγαν σε οχετό σε βάρος του Κόμματος

Σε αντικομμουνιστικό οχετό κατέφυγε χτες στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, επιβεβαιώνοντας ότι το χτύπημα του εργατικού κινήματος και η συκοφάντηση του ΚΚΕ είναι ο κοινός στόχος που μοιράζεται με τα άλλα αστικά κόμματα. Οι χρυσαυγίτες βουλευτές ενοχλήθηκαν με το σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τα μαθήματα της «εθνικής αφύπνισης» και «διάπλασης των παίδων» που διοργανώνει το φασιστικό μόρφωμα για μικρά παιδιά, χύνοντας το δηλητήριο της ναζιστικής προπαγάνδας σε μαθητές και σε ακόμα μικρότερες ηλικίες.

Το ΚΚΕ κάλεσε τους συλλόγους γονέων, τους εκπαιδευτικούς και συνολικά το λαϊκό κίνημα «να αναλάβουν δράση για την απομόνωση της ναζιστικής συμμορίας. Να πρωτοστατήσουν, ώστε τα νέα παιδιά να μην πέσουν στα νύχια της πιο αποκρουστικής μορφής υπεράσπισης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος».

Παραληρώντας χτες στη Βουλή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτσης, είπε επί λέξει: «Υπάρχει μια ενόχληση για την εκμάθηση της πραγματικής ιστορίας από τις τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής. Ξεχνάμε εύκολα, ξεχνάμε ότι τα Χριστούγεννα η ΚΝΕ και το ΚΚΕ μάζεψαν τα παιδάκια και έκαναν με κάλαντα - παρωδία, τον Λένιν και τα σφυροδρέπανα στον τοίχο γιορτές μέσα στον Περισσό. Δεν είναι κακό αυτό, άλλωστε μην ξεχνάμε και τους νέους πρωτοπόρους, τους πιονέρους.

Το ΚΚΕ εσωτερικού ξεχνάει τις πομπώδεις εορτές του Νικολάκη του Τσαουσέσκου -αυτός που έστελνε τα πακετάκια και το χαρτί στην "Αυγούλα" λέω- ο οποίος στα γενέθλιά του είχε επί δύο ώρες παιδάκια με τα κόκκινα μαντιλάκια και του τραγουδάγανε ύμνους. Ξεχάσατε εύκολα τον πατερούλη Στάλιν και τους πιονέρους». Ο ίδιος καυχήθηκε για τον εμφύλιο ότι «...εμείς δεν τον λέμε εμφύλιο πόλεμο, συμμοριτοπόλεμο τον λέμε».

Παίρνοντας τη σκυτάλη του αντικομμουνισμού ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ν. Παππάς, απαντώντας με κραυγές και ψέματα στην επισήμανση του Σπ. Χαλβατζή ότι το ναζιστικό αυτό κόμμα είναι, εκτός των άλλων, το μακρύ χέρι του συστήματος και των εφοπλιστών και λειτουργεί ως τάγμα εφόδου, αναπαρήγαγε όλον τον οχετό της αστικής προπαγάνδας για τα οικονομικά του ΚΚΕ.

Χαρακτήρισε το ΚΚΕ «κόμμα - επιχείρηση» που έπαιρνε επί χρόνια σκληρό συνάλλαγμα από τη Μόσχα, «χρήματα που ακόμα ψάχνει ο εισαγγελέας της Μόσχας». Εκανε λόγο για «εκφραστές μιας αιματηρής ιδεολογίας» και εμφανίστηκε σαν υπερασπιστής των απολυμένων από τον «Ριζοσπάστη» και τον «902».

Θα τους τσακίσει το μαζικό κίνημα

Παρεμβαίνοντας νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, αφού κατήγγειλε τη ναζιστική προπαγάνδα, τη ρατσιστική φασιστική αντίληψη της Χρυσής Αυγής και τον αντικομμουνισμό της, τόνισε:

«Η προσπάθειά τους να σπείρουν το μίσος ενάντια σε Ελληνες και ξένους εργαζόμενους είναι καθημερινό φαινόμενο και επιβεβαιώνεται ότι είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, στην προσπάθεια να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα, αφού φτιάχνει ακόμα και δουλεμπορικά ώστε οι επιχειρηματίες να εξασφαλίζουν φθηνούς και εξαθλιωμένους εργαζόμενους με ελάχιστη αμοιβή».

Ο ναζισμός, συνέχισε, ηττήθηκε από την πάλη των λαών με καθοριστική τη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και της αντίστασης των λαών στην Ευρώπη. «Τα εγγόνια των ταγμάτων ασφαλείας δεν θα γίνουν αποδεκτοί από την εργατική τάξη και το λαό ό,τι και εάν κάνουν», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ναζιστική αντίληψη και πρακτική, η δράση συμμοριών, απορρίπτεται από τους εργαζόμενους, που δε θα δεχθούν να δηλητηριάζεται η παιδική αγνότητα.

Τα «αετόπουλα», είπε, στην Εθνική Αντίσταση συνέβαλαν στην πάλη του αγωνιζόμενου λαού και συνέβαλαν και αυτά τα παιδιά στο τσάκισμα του ναζισμού, όπως οι πιονέροι σε άλλες χώρες. Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε ότι η δράση του ΚΚΕ στο μαζικό λαϊκό κίνημα θα έχει αποφασιστική συμβολή, ώστε όπως τσακίστηκε ο ναζισμός στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με την καθοριστική συμβολή του Κόκκινου Στρατού, έτσι να τσακιστεί και η όποια ναζιστική δράση άρχισε να αναπτύσσεται από τη Χρυσή Αυγή.

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για μισθούς, συντάξεις, χαράτσια;

-- Τι λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνήσει, με μισθούς, συντάξεις και χαράτσια;

Το τσάκισμα του λαϊκού εισοδήματος απ' τις απανωτές μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και την άγρια φοροληστεία, ήταν ένας απ' τους «πυλώνες» όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την ψηφοθηρική του τακτική πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις Μάη - Ιούνη. Δημαγωγικά υποσχόταν αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, αλλά και ακύρωση των «άδικων και αντισυνταγματικών», όπως έλεγε, χαρατσιών που φορτώθηκαν στο λαό. Απ' τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές, άρχισε να τα «μαζεύει». Στις 27/6 ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε τη ΔΕΗ, όπου εκφώνησε ένα ηχηρό «ναι» στο χαράτσι για τα ακίνητα, αφού το μόνο που ζήτησε ήταν να παγώσουν οι διακοπές ρεύματος μόνο για τα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του λαού! Δήλωσε, μάλιστα, διατεθειμένος να συμβάλει, ώστε να ανακαλύψει η ΔΕΗ ποια νοικοκυριά μπορούν να πληρώσουν και ποια όχι. Τον περασμένο Δεκέμβρη, μιλώντας σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ένα βήμα παραπέρα, νομιμοποιώντας το σύνολο της φοροεπιδρομής που υφίσταται ο λαός. Δήλωσε ρητά ότι η φτωχολογιά θα πρέπει να ξοφλήσει μέχρι δεκάρας τα χρωστούμενα που θα έχουν σωρευτεί στην Εφορία απ' τα κάθε είδους χαράτσια, ως τη στιγμή που θα αναλάβει το κόμμα του τη διακυβέρνηση! Δεσμεύτηκε όμως ότι θα διευκολύνει τη λεηλασία, καθορίζοντας «ανώτατο όριο για μηνιαία καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων», ως ποσοστού στο καθαρό οικογενειακό εισόδημα που απομένει αν αφαιρεθούν στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και το κόστος του ενοικίου! Ο Γ. Σταθάκης, μιλώντας στη ΝΕΤ, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί κι αυτός «στον μέσο Ελληνα», για να μαζέψει φόρους, απάντησε καθαρά: «Σε κάποιον μεταφυσικό Ελληνα δεν μπορούμε να πάμε».

Απ' το Δεκέμβρη και μετά, άρχισε η αναίρεση και των όσων υπόσχονταν για μισθούς και συντάξεις. Ο Γ. Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία», δήλωνε για το αν θα τα επαναφέρουν στα επίπεδα του 2009, ότι «στόχος μας δεν είναι να επιστρέψουμε στο παρελθόν» και υποσχέθηκε «σταθεροποίησή» τους, στα επίπεδα της αθλιότητας που περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα παραλάβει. Απ' τον Γενάρη φέτος, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε πλήρως τη δημαγωγία περί αναπλήρωσης μισθών και συντάξεων στο ύψος του 2009. Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε ως στόχο του κόμματός του «τον εξορθολογισμό τους μέσω της αποδοτικότητας». Με άλλα λόγια, αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε η ΝΔ, αφού ανταποδοτικότητα των μισθών σημαίνει σύνδεση με την παραγωγικότητα, όπως κάνει και η σημερινή κυβέρνηση. Κάτι που παραδέχτηκε και ο Γ. Μηλιός, μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ, όπου ξεκαθάρισε ότι είναι αδύνατη η αποκατάσταση μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι οι κατώτερες συντάξεις «θα αποκατασταθούν σταδιακά στην προ μνημονίου εποχή», εμπαίζοντας ωμά το λαό, αφού αυτές οι συντάξεις - πείνας (στο ΙΚΑ ήταν 486 ευρώ το 2009) δεν έχουν υποστεί σοβαρές μειώσεις από τα μνημόνια. Εκεί που έγινε το μεγάλο πετσόκομμα, ήταν στις συντάξεις μεγαλύτερου ύψους από την κατώτερη, για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα δε λέει κουβέντα.

Την περασμένη βδομάδα, ο Γ. Δραγασάκης και ο Γ. Σταθάκης, σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν, ξεκαθάρισαν οριστικά πως τα χαράτσια ήρθαν για να μείνουν και πως οι μισθοί και οι συντάξεις θα παραμείνουν ως έχουν, έως ότου η καπιταλιστική οικονομία επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα, δηλαδή ποτέ. Ο Γ. Σταθάκης δήλωσε πως «η επιστροφή μισθών και συντάξεων σε επίπεδα συμβατά με εκείνα προ του 2009 μπορεί να γίνει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομία ανακάμπτει και βρίσκεται στα επίπεδα του 2009. Αυτό είναι μια σταδιακή διαδικασία». Και ο Γ. Δραγασάκης προανήγγειλε πως τα χαράτσια δε θα καταργηθούν για όλους, αλλά για τους πλέον εξαθλιωμένους, επειδή το κράτος προσδοκά έσοδα από το συγκεκριμένο κονδύλι. Είπε: «To χαράτσι και η εισφορά αλληλεγγύης είναι υπό αίρεση. Υπό κατάργηση είναι το χαράτσι μόνο για κάποιες κατηγορίες όπως οι άνεργοι. Αν δε βρούμε το λογαριασμό, τι να κάνουμε; Ο,τι αφορά δημοσιονομικό μέγεθος, θα ήταν ανεύθυνο να πω καταργούμε αυτό χωρίς να πω τι θα βάλουμε στη θέση του». Ο ίδιος, αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, τόνισε ότι ίσως και να μην είναι πραγματοποιήσιμη η αποκατάσταση και ότι εξαρτάται από την πορεία της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας. Οπως δήλωσε, «προς το παρόν μπορούμε να το κάνουμε. Αν δε γίνει η αλλαγή και προχωρήσει η κατάρρευση της οικονομίας, μπορεί και να μην μπορούμε να το κάνουμε. Από τα 230 δισ. ευρώ του ΑΕΠ, πήγαμε στα 180 δισ. Αν συνεχιστεί αυτό, ενδεχομένως και να μην μπορούμε να το κάνουμε». Για κερασάκι στην τούρτα και με άλλοθι την «καμένη γη» που λέει ότι θα παραλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις χτες, ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ «Real»: «Προτεραιότητά μας δεν είναι να μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν, είναι να στηρίξουμε την ακραία φτώχεια».

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός να περιθωριοποιήσει τη Χρυσή Αυγή

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Για τις νέες προκλήσεις της Χρυσής Αυγής, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συζήτηση που διοργάνωσε χτες το Κόμμα στη Βουλή, με θέμα τα ναρκωτικά, δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ένα πράγμα: Ο ναζισμός στη Γερμανία δυνάμωσε όταν τσάκισαν το εργατικό κίνημα και όταν μπήκαν οι ναζιστές, όπως οι σύγχρονοι χρυσαυγίτες, μέσα στο σύστημα της Πρόνοιας, της κοινωνικής πολιτικής, δίνοντας επιδόματα στους ανέργους και στις γυναίκες για να γυρίσουν στα σπίτια. Και με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν υλικό συμφέρον και έτσι διαδόθηκε και εμπεδώθηκε ο ναζισμός. Αυτό να μην το ξεχνά κανείς. Σήμερα υπάρχει χρόνος να τον περιθωριοποιήσουμε».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ