Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΡΤΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
Μπροστά σε νέα και αυξημένα καθήκοντα

Η βελτίωση της παρέμβασης στο κίνημα για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, η ενίσχυση της κοινής δράσης εργαζομένων, φτωχών αυτοαπασχολουμένων και αγροτών σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, τα σύνθετα καθήκοντα που διαμορφώνονται για την δράση των κομμουνιστών από την πρωτοφανή σε έκταση και αγριότητα επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και στο λαό, απασχόλησαν τη συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αρτας - Φιλιππιάδας του ΚΚΕ. Οι αντιπρόσωποι συζήτησαν και ψήφισαν ομόφωνα τις θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο.

Τη συζήτηση απασχόλησαν τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή από την κρίση, ή προϋπήρχαν και οξύνθηκαν στη διάρκειά της, όπως η ανεργία του 80% που καταγράφει ο κλάδος των κατασκευών. Από την κρίση δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα βασικοί κλάδοι που συγκεντρώνουν την πλειοψηφία της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολούμενων. Ο κλάδος Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, παρά την αντοχή που έδειξε μέχρι τώρα, καταγράφει κάμψη, όπως δείχνει η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, η ένταξη του Πτηνοτροφικού συνεταιρισμού Αρτας στο άρθρο 99, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη ΒΙΚΗ και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Στο εμπόριο αυξάνονται οι απολύσεις εργαζόμενων, προχωρούν οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές επιχειρήσεων. Η πορεία της αγροτικής παραγωγής είναι φθίνουσα, γεγονός που επηρεάζεται από την κατάσταση στη βιομηχανία, επεξεργασία και τυποποίηση αγροτικών - κτηνοτροφικών προϊόντων, τη συγκέντρωση γης και της παραγωγής με την εφαρμογή της ΚΑΠ, την επιδείνωση της ζωής της φτωχής αγροτιάς, την πώληση της ΑΤΕ, την άγρια ληστεία του αγροτικού εισοδήματος με τη φορολογία και τα χαράτσια οδηγεί στο μαζικό ξεκλήρισμα και απότομη επιδείνωση των όρων ζωής της φτωχής αγροτιάς.

Η συνδιάσκεψη εκτίμησε ότι καθοριστικός παράγοντας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος είναι η ισχυρή μαζική οργάνωση στη μεταποιητική βιομηχανία, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ειδικότερα, η ένταξη στα σωματεία των νέων, των γυναικών και των μεταναστών. Να αποκτήσει αντικαπιταλιστικό - αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Να διευρυνθεί με νέες δυνάμεις και να ισχυροποιηθεί ο ταξικός πόλος, το ΠΑΜΕ. Να αποτελέσει μόνιμο συστατικό της δράσης η οργάνωση και η αλληλεγγύη στους άνεργους και τους απολυμένους.

Επίσης, η Συνδιάσκεψη ιεράρχησε ψηλά στα καθήκοντα για το επόμενο διάστημα την κομματική οικοδόμηση στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στους κλάδους, την άνοδο της ιδεολογικοπολιτικής στάθμης, τη σταθερή διαπάλη με αστικές αντιλήψεις και τον οπορτουνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ