Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Η αλήθεια αντεστραμμένη στην υπηρεσία του κεφαλαίου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ 'Η να εξοργιστεί με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα φορολογικά έσοδα που δηλώνονται (ακόμα και "μαγειρεμένα");

Σύμφωνα με αυτά, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι παρουσίασαν το 2011 αυξημένο φορολογητέο εισόδημα κατά 597 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις δήλωσαν μειωμένο εισόδημα κατά 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δηλαδή, τεκμηριώνεται κανονικότατα και στηρίζεται σε πολύ συγκεκριμένα αριθμητικά δεδομένα ότι η πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις μας τα τελευταία δύο χρόνια είναι ... φιλολαϊκή.

Οι μισθοί και οι συντάξεις μεγαλώνουν και τα κέρδη των εταιρειών ....μειώνονται. Ο λαός πλουτίζει και η πλουτοκρατία βάλλεται πανταχόθεν!!!

Είναι ...μέγα μυστήριο άραγε το πώς επιτυγχάνεται αυτό όταν οι μισθοί μειώνονται και καταργούνται συμβάσεις και εργατικά δικαιώματα;

Προφανώς όχι, απλά έχουμε μια περίτρανη απόδειξη ότι ο λαός ξεζουμίζεται και στους φόρους όταν τα λεγόμενα «νομικά πρόσωπα» φοροαπαλλάσσονται και σωρεύουν κέρδη τα οποία αποθηκεύουν για το όμορφο μέλλον που «στήνεται» γι' αυτούς.

Ενα μέλλον - εφιάλτης για τους εργαζόμενους που πρέπει τώρα να ανατρέψουν μια και καλή.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, δήλωσε χτες ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η ... «διεύρυνση της φορολογικής βάσης»!

Μόνο που δε μας είπε ότι την εννοεί προς μία και μόνο κατεύθυνση. Στο να φορολογηθούν βάναυσα ακόμη περισσότερο και ακόμη περισσότεροι μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι. Αυτή είναι η μόνη «διεύρυνση» που καταλαβαίνουν.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ να ξεκινήσουν τα λεγόμενα ...μεγάλα έργα με πρώτους τους αυτοκινητόδρομους. Μόνο -λένε- υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τη χρηματοδότηση, καθώς εμπλέκονται σε αυτά ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες που αδυνατούν να δώσουν στις κατασκευαστικές εταιρείες εγγυητικές επιστολές.


Γρηγοριάδης Κώστας

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ακόμη και οι ίδιοι βυθίζονται στα ολοένα πιο βαθιά αδιέξοδα που δημιουργεί το σύστημά τους...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org