Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Κουκούλωμα της εξαθλίωσης με νέο χαράτσωμα

Προαναγγέλλει νέα μέτρα και προτείνει κράτος στην υπηρεσία των μονοπωλίων, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ

Η επίθεση σε βάρος του λαού δεν πρόκειται να σταματήσει, επιβεβαίωσε χτες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, με όσα δήλωσε σε αντιπροσωπεία δημοσιογράφων από χώρες της Ευρωζώνης, με την οποία συναντήθηκε.

Προαναγγέλλοντας νέα μέτρα, δήλωσε ότι «η έξοδος της χώρας από τη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας, προϋποθέτει την υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής και ταυτόχρονα την τροποποίησή του, αυτή η διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης θα είναι διαρκής και θα συναρτάται με την εξέλιξη των ευρωπαϊκών πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης».

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τους εταίρους στην ΕΕ να μην υποτιμούν τον «κίνδυνο κοινωνικής αποσταθεροποίησης» και για την αποτροπή του πρότεινε να υπάρξει «ένα δίχτυ κοινωνικής στήριξης» για όσους η πολιτική τους βυθίζει στη φτώχεια και πρόσθεσε: «Η χρηματοδότηση ενός τέτοιου πλαισίου μέτρων μπορεί να υπάρξει με αναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ, έκτακτη εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης και βέλτιστη διαχείριση των οικονομικών του κράτους»!

Ζητάει, δηλαδή, για το κουκούλωμα της ακραίας φτώχειας να πληρώσουν εκείνοι που δε βρίσκονται ακόμα σ' αυτή την κατάσταση, προκειμένου να μπορεί το αστικό σύστημα να συνεχίσει να παράγει φτώχεια και εξαθλίωση για όλους.

Ο Φ. Κουβέλης υποσχέθηκε στο κεφάλαιο «αναπτυξιακές παρεμβάσεις με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και παροχή ρευστότητας στην αγορά, σε συνδυασμό με τις αποκρατικοποιήσεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» αλλά και «ολική στροφή της δημόσιας διοίκησης στην κατεύθυνση της πολύπλευρης στήριξης των επιχειρήσεων», όπως άλλωστε δεσμεύεται και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ πιο ενεργή συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στη διαμόρφωση ενός «κεντροαριστερού» πόλου προανήγγειλε ο Θ. Μαργαρίτης, στέλεχος του κόμματος, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84». Οπως είπε, «ο χώρος ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πολιτικής του έκφρασης με μεγάλη ταχύτητα». Πρόσθεσε ότι ήδη διαμορφώνουν ένα κείμενο με τους άξονες όπου θα στηριχθεί κάθε σχετική συζήτηση και πως αυτή αφορά και το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητάνε ψήφο για να την καταθέσουν στον ΣΥΡΙΖΑ(2015-01-15 00:00:00.0)
Τα συμφέροντα των αστών «κοινός τόπος» για τις δυνάμεις της διαχείρισης(2014-10-25 00:00:00.0)
Συζήτηση για το χρόνο και τους τρόπους της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ(2014-10-04 00:00:00.0)
Τα «μαγειρεία» του συστήματος ...ψήνουν τρίτο πόλο(2014-01-31 00:00:00.0)
Αλληλοκατηγορούνται ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ(2012-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ