Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11432

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η εκταμίευση της δόσης είναι σε όφελος του κεφαλαίου και όχι του λαού

ΣΕΛ.  11
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη και συγκέντρωση στην Ομόνοια

ΣΕΛ.  15

Στόχoς μας να γίνει δύναμη και να επικρατήσει το λαϊκό δίκιο

Αλέκα Παπαρήγα: Το Πρόγραμμα του Κόμματος ενσωματώνει την πείρα του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, τη θετική από την προσφορά του στο εσωτερικό των χωρών και στο διεθνές κίνημα, αλλά και την κριτική αποτίμηση των λαθών που οδήγησαν στην αντεπανάσταση

  • Οφείλουμε ως Κόμμα να ανταποκριθούμε στα επείγοντα και οξυμένα προβλήματα του λαού, με μαχητικό και ανυποχώρητο αγώνα, στη διαμόρφωση της Λαϊκής Συμμαχίας, που θα κινητοποιήσει τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, θα δρομολογήσει με συνειδητή επιλογή τη ριζική ανατροπή, που εξ αντικειμένου ταυτίζεται με την εργατική - λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία. Ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος.
  • Η ρίζα των προβλημάτων βρίσκεται στις σχέσεις ιδιωτικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στην επέκταση, στη διείσδυση των μονοπωλίων όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και σ' όλες τις πτυχές της κοινωνικής - πολιτιστικής ζωής.
  • Αναγκαία στις δοσμένες συνθήκες προϋπόθεση για τη συγκρότηση ισχυρής Λαϊκής Συμμαχίας είναι η εργατική τάξη να ανατρέψει τους συσχετισμούς δύναμης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να πετύχουν να διαχωριστούν και οργανωτικά από τους εκπροσώπους των μεσαίων στρωμάτων που είναι δορυφόροι των μονοπωλίων και από εκπροσώπους του κεφαλαίου, γενικότερα από οργανώσεις που ενώνουν με βάση την επιστημονική ιδιότητα και όχι την ταξική διάρθρωση.

ΣΕΛ.  6  -  10

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Μέτωπο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Μπλόκο στα σχέδια της συγκυβέρνησης για κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. Σήμερα η κοινή συνέντευξη Τύπου στις 12 μ. στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.


ΣΕΛ.  17

Θράσος και πρόκληση

Το «πράσινο φως» για τα επόμενα μέτρα αντιλαϊκής κλιμάκωσης δόθηκε, χτες, από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Γιούρογκρουπ, που ενέκρινε τη δόση του δανείου για την Ελλάδα. Την εφιαλτική αυτή πραγματικότητα προσπάθησε να κρύψει ο πρωθυπουργός, θριαμβολογώντας ότι «θα πέσει χρήμα στην αγορά, θα ξεκινήσει η πολυπόθητη ανάπτυξη που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας», όταν η δόση είναι εφαλτήριο για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Στην απόφαση του Γιούρογκρουπ υπογραμμίζεται ότι η εκταμίευση των δόσεων «συνδέεται με την εφαρμογή συγκεκριμένων στόχων του μνημονίου, που μένει να συμφωνηθούν με την τρόικα». Οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού, με αφορμή την απόφαση του Γιούρογκρουπ, αποτελούν μνημείο θράσους και πρόκλησης σε βάρος του λαού. Η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα είναι σε όφελος του κεφαλαίου, στη στήριξη του οποίου κατευθύνονται και τα χρήματα της δόσης και όχι του λαού. Ο ελληνικός λαός πληρώνει με τεράστιες θυσίες τα χρέη, τα ελλείμματα και τα δάνεια που δεν προκάλεσε αυτός, την ίδια στιγμή που στο Γιούρογκρουπ ανήγγειλαν και νέα αντιλαϊκά μέτρα.ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σαρώνουν λιμάνια και ναυτεργάτες

ΣΕΛ.  14
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τις αυξήσεις της ΔΕΗ

ΣΕΛ.  19
ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
Χαρακτηριστικά επιδημίας

ΣΕΛ.  15
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Μαζικές κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  19
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κόβει μισθούς και απειλεί με διώξεις

ΣΕΛ.  16
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απαράδεκτη καταδίκη μελών της ΚΝΕ

ΣΕΛ.  3
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Αναθεώρηση για την κερδοφορία του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  22
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Πανελλαδικά συλλαλητήρια την Πέμπτη

ΣΕΛ.  16
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συρρικνώνουν την Ειδική Αγωγή

Πλήθος διατάξεων που ωθεί στη συρρίκνωση μεταξύ άλλων του μόνιμου προσωπικού και με εμπορευματοποίηση του δικαιώματος στη μόρφωση, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή.


ΣΕΛ.  21


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org