Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πρέπει και θα δικαιωθεί η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και το φορολογικό:

«Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργατικά λαϊκά νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα στις τράπεζες, στην εφορία, στη ΔΕΗ κ.α. η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα μπαράζ αυξήσεων καταρχήν στο ρεύμα, στο νερό και βεβαίως ετοιμάζει ένα φορολογικό σύστημα το οποίο θα είναι όχι δυσβάσταχτο, κυριολεκτικά αβάσταχτο.

Η κυβέρνηση μυαλά δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά πρέπει να σκεφτεί το εξής: Οτι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες δε θα πληρώνουν ρεύμα και φόρους. Οχι μόνο γιατί θέλουν να ανοίξουν ένα μέτωπο πάλης απέναντι στη βάρβαρη πολιτική, όχι γιατί συνειδητοποιούν την ανάγκη της απειθαρχίας και της ανυπακοής, αλλά γιατί δεν μπορούν και δεν είναι δυνατόν να θεωρούνται αυτοί φοροφυγάδες, να θεωρούνται μπαταχτσήδες και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να βγει τίποτα, γιατί είναι αδύνατο να κερδίσει τίποτα η κυβέρνηση, είναι αδύνατο να κερδίσουν τα μονοπώλια κάτι με το να κατάσχουν τις περιουσίες εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών, τις ηλεκτροσυσκευές, τα σπίτια, τα δωμάτια, τα αγροτεμάχια κ.λπ.

Δηλαδή, πολύ σύντομα ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού δε θα πληρώνουμε και γι' αυτή μας την επιλογή πρέπει να δικαιωθούμε. Και πρέπει να δικαιωθούμε ανατρέποντας τις επιλογές της κυβέρνησης μέσα σε μια πορεία διαρκών αναμετρήσεων και διεκδίκησης ανατροπών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις για το ρεύμα και το νερό των ανέργων(12/11/2013)
Λαϊκή κινητοποίηση για επανασύνδεση του ρεύματος σε 28 οικογένειες(9/7/2013)
Να γίνουν εκατομμύρια όσοι δεν πληρώνουν το χαράτσι για τα ακίνητα(4/3/2012)
Παρέμβαση για τη διακοπή ρεύματος σε άνεργο(5/10/2011)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org