Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΑ ΟΡΙΑ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ

Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: «Ο μεγαλοβιομήχανος (σ.σ. τάδε όνομα) συνηθίζει κάθε απόγευμα λίγο μετά τις έξι να απολαμβάνει superior Oolong tea, σε δημοφιλέστατο bar πολυτελούς, ιστορικού ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης. Λάτρης του τσαγιού επιλέγει ένα από τα πιο εκλεκτά της Κίνας. Συνηθίζει να το συνοδεύει με creme brule πράσινου τσαγιού με φρέσκα σμέουρα (...) "Να τος πάλι!" αναφώνησε η Chaneloφορούσα Ματθίλδη μόλις αντίκρισε τον fifty something άνδρα ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. "Πάντα on time για να απολαύσει κοκτέιλ συλλεκτικής Γαλλικής σαμπάνιας, συνοδευόμενα από μπλινίς με χαβιάρι, αστακό και γαρίδες" συνέχισε ακάθεκτη. "Μα είναι δυνατόν; Εδώ βουίζει ο τόπος για τεράστιες οφειλές στους εργαζομένους του και ογκώδη χρέη στο Δημόσιο" επεσήμανε με μπλαζέ ύφος. "Oh! Mon dieux! Απορώ πώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το θράσος να κυκλοφορούν σε πολυσύχναστα spots και να κάνουν λογαριασμούς που θα τους ζήλευε και αυτός ακόμα ο Ντόναλντ Τραμπ" κατέληξε (...) Το γκαρσόνι συνέχισε να σερβίρει τον χρυσαφένιο limited edition καμπανίτη στα ακριβά, κολονάτα κρυστάλλινα ποτήρια. Τα μπλίνις με το χαβιάρι, τις γαρίδες και το σολομό, όλα σε εκρηκτικό πορτοκαλί χρώμα δημιουργούσαν τη παράταιρη πλέον αίσθηση χλιδής» (στο ΒΗΜΑ, ηλεκτρονική έκδοση)

ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ: «Μεγάλο οικονομικό πλήγμα έχουν δεχτεί τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (...) οι μαθητές είναι περίπου 86.000 (...) την τελευταία διετία έχουν φύγει περίπου 7.500 με 8.000 μαθητές (...) ένα σημαντικό ποσοστό μετακινήθηκε από τα ακριβά στα φθηνότερα εκπαιδευτήρια» (στο ΕΘΝΟΣ)

Η ΜΟΡΦΩΣΗ: «Τα φοιτητικά δάνεια στις ΗΠΑ αγγίζουν πλέον το επίπεδο ρεκόρ του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων και η κατάσταση επιδεινώνεται. Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από το χρέος των πιστωτικών καρτών (...) συγκρίνουν ήδη την αγορά φοιτητικών δανείων με την φούσκα - τέρας στα στεγαστικά δάνεια (...) τα φοιτητικά δάνεια αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ενώ οι Αμερικανοί 60 ετών και άνω οφείλουν ακόμα 36 δισεκατομμύρια δολάρια για τα φοιτητικά δάνεια της νιότης τους» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ: «Σε τροχιά αναδιάταξης, με διασπάσεις κομμάτων, αλλά και νέες συμμαχίες, εισέρχεται το πολιτικό σκηνικό μετά την αναμενόμενη εκταμίευση της δόσης - μαμούθ των 44 δισ. ευρώ και την αλλαγή κατεύθυνσης που συνεπάγεται για τη χώρα» (στα ΝΕΑ)

ΟΙ «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»: «"σήμερα που οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζονται σκληρά οφείλουμε να ανασυνθέσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις της" τόνισε η κ. Μαριάννα Λάτση» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ