Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σαν σήμερα

1943 Το έγκλημα των Γερμανών στα Καλάβρυτα. Ολοι οι άνδρες κάτοικοι συγκεντρώνονται στην πλατεία, στήνονται στον τοίχο και εκτελούνται ομαδικά. Πριν φύγουν οι Γερμανοί πυρπολούν την ηρωική κωμόπολη. Ηταν ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά εγκλήματα κατά αμάχων στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

1967 Εκδηλώνεται το βασιλικό αντιπραξικόπημα στην Ελλάδα. Επρόκειτο, ουσιαστικά, για την προσπάθεια της αντικατάστασης της χούντας των «συνταγματαρχών» από τη χούντα των στρατηγών. Οπως είναι γνωστό, την ίδια περίοδο που η χούντα των «συνταγματαρχών» ετοιμαζόταν για το πραξικόπημα της 21ης Απρίλη 1967, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος προετοίμαζε δικό του πραξικόπημα με την ηγεσία του ελληνικού στρατού. Και οι δύο κινήσεις ήταν εν γνώσει των Αμερικανών, που με κάθε ευκαιρία παρότρυναν είτε τη μία, είτε την άλλη πλευρά.

1986 Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις περί τηλεφωνικών υποκλοπών. Διαπιστώνεται ότι στον ΟΤΕ λειτουργεί υπηρεσία υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και το θέμα προσλαμβάνει μείζονες πολιτικές διαστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ