Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Συνάντηση με δικαιούχους του ΟΕΚ

Ζητάνε την ανασύσταση του Οργανισμού και τη διαφύλαξη της περιουσίας του

Με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας συναντήθηκε χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής. Οι εκπρόσωποι ζήτησαν στήριξη στο αίτημά τους για άμεση επανασύσταση, ανασυγκρότηση και αναβάθμιση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Υπογράμμισαν ακόμα ότι πρέπει να επιστραφούν στους δύο οργανισμούς τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που «κουρεύτηκαν», να σταματήσει κάθε προσπάθεια παράδοσης σε τρίτους της ακίνητης περιουσίας τους και να αποδοθούν όλες οι παρακρατημένες εισφορές του ΙΚΑ. Επίσης, ζήτησαν τη συνέχιση του κατασκευαστικού έργου των Οργανισμών και να υπάρξει συμβολικό τίμημα αποπληρωμής των σπιτιών στα πλαίσια της παροχής φτηνής εργατικής κατοικίας.

Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι το ΚΚΕ εδώ και χρόνια κάνει λόγο για την ανάγκη δωρεάν λαϊκής στέγης που θα κατασκευάζεται από κρατικούς φορείς και υπενθύμισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος επανειλημμένα μέσα στην Βουλή έχει αναδείξει τα προβλήματα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Κατήγγειλε ακόμα ότι με το προωθούμενο κλείσιμο των δύο Οργανισμών, η περιουσία - φιλέτο και αρκετά ακίνητα θα δοθούν σε ιδιώτες και θα λεηλατηθεί στην κυριολεξία.

Κάλεσε τέλος του εκπροσώπους της Επιτροπής να συντονίσουν τον αγώνα τους με τα συνδικάτα και να έρθουν σε επαφή με την Ομοσπονδία Οικοδόμων η οποία έχει αναδείξει αναλυτικά το συνολικότερο πρόβλημα της λαϊκής κατοικίας.

  • Ο Σπ. Χαλβατζής συναντήθηκε χτες και με αντιπροσωπεία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και ενημερώθηκε για την επικείμενη μείωση των αποδοχών τους. Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των δικαστικών, καθώς υφίστανται και αυτοί τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στην κατάργηση των προγραμμάτων και των εργαζομένων(2013-01-30 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ στις συνελεύσεις δικαστών και εισαγγελέων(2012-12-11 00:00:00.0)
Συζητήθηκε η Ερώτηση του ΚΚΕ(2012-03-03 00:00:00.0)
Περιοδεία στην Εργατική Εστία(2012-02-17 00:00:00.0)
Να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα(2011-07-07 00:00:00.0)
Μέτωπο πάλης για να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις(2000-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ