Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ξεκίνησε χτες η Ευρωπαϊκή Σύνοδος

Διεξάγεται στις Βρυξέλλες και συμμετέχουν 30 εκπρόσωποι κινημάτων από 15 χώρες

Το προεδρείο της χθεσινής συνάντησης
Το προεδρείο της χθεσινής συνάντησης
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

(Του απεσταλμένου μας Κυριάκου ΖΗΛΑΚΟΥ).-

Στις Βρυξέλλες, την έδρα δύο ιμπεριαλιστικών οργανισμών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ξεκίνησαν χθες οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Συνόδου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, με τη συμμετοχή 30 εκπροσώπων κινημάτων από 15 ευρωπαϊκές χώρες.

Αντικείμενο της συζήτησης στο πλαίσιο των εργασιών της πρώτης μέρας ήταν η «παγκόσμια οικονομική καπιταλιστική κρίση και η ένταση της στρατιωτικοποίησης των διεθνών σχέσεων». Κοινός παρονομαστής των παρεμβάσεων που έγιναν, ήταν η διαπίστωση πως η καπιταλιστική κρίση πάει μαζί και εντείνει την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη σύνδεσης του αγώνα ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Στη συνάντηση παίρνουν μέρος αντιπροσωπείες αντιιμπεριαλιστικών φιλειρηνικών κινημάτων από Πορτογαλία, Κύπρο, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ρουμανία, Σερβία, Δανία, Φινλανδία, Γεωργία, Ισπανία, Τουρκία, Ιρλανδία, Γερμανία και Ελλάδα.

Την ΕΕΔΥΕ εκπροσωπούν ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος, και η Βέρα Νικολαΐδου, γενική γραμματέας, μαζί με ομάδα αγωνιστών. Από το ΠΣΕ παίρνουν μέρος η πρόεδρός του Σοκόρο Γκόμες, ο γενικός γραμματέας Θανάσης Παφίλης και ο εκτελεστικός γραμματέας του Ηρακλής Τσαβδαρίδης. Τις εργασίες της συνόδου παρακολούθησε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης.

Η Σύνοδος που ολοκληρώνεται σήμερα θα εξετάσει τη δράση του ΠΣΕ στην ευρωπαϊκή ήπειρο, καθώς επίσης και τους σχεδιασμούς και τις πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα. Στη διάρκεια των χθεσινών εργασιών, ο Θ. Παφίλης κάλεσε εκ μέρους του ΠΣΕ σε κοινή δράση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις, ενάντια στις ξένες βάσεις και για έξοδο από το ΝΑΤΟ, για πάλη με το εργατικό κίνημα ενάντια στην αναβίωση του φασισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ