Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δίωξη δημοσιογράφου για τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ»

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Δίωξη κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση στο περιοδικό που εκδίδει της φερόμενης «Λίστας Λαγκάρντ», με 2.059 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC, ασκήθηκε μετά από εισαγγελική παραγγελία το πρωί της Κυριακής.

Ο Κ. Βαξεβάνης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και παράνομης επεξεργασίας κατάστασης προσωπικών δεδομένων. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, η προγραμματισμένη για χτες εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε από το Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο για την Πέμπτη 1η Νοέμβρη.

Σε σχόλιο που εξέδωσε την Κυριακή για τις «λίστες» και τη δίωξη του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει: «Η ποινική δίωξη δημοσιογράφου για δημοσιοποίηση λίστας που φέρεται να είναι η "λίστα Λαγκάρντ", είναι απαράδεκτη και προκλητική. Η κυβέρνηση διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο. Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός του λαού από αυτούς που τις κρύβουν, τις χάνουν ή τις χρησιμοποιούν ανάλογα με τις πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητές τους. Το οικονομικό σύστημα και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις δε θέλουν να μάθει ο λαός την αλήθεια και έχουν συμφέρον να τον αποπροσανατολίζουν και να τον κοροϊδεύουν».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Θέματα & αφιερώματα

Περισσότερα...

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org