Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνυπεύθυνοι για τη βαρβαρότητα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΣΑΚΩΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, γιατί - λέει - ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Στουρνάρας, βλέπει στο γραφείο του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τσαντίστηκε ο Ε. Βενιζέλος, γιατί επεμβαίνουν στα εσωτερικά του κόμματός του.

Τι να κάνουμε όμως, η συγκατοίκηση σε κυβερνήσεις και αντιλαϊκές πολιτικές είναι αναπόφευκτο να δημιουργήσει ...οικειότητες. Πώς να γίνει; Κάτω από την ίδια «στέγη» είναι να μην ανταλλάσσουν και δυο κουβέντες;

`Η μήπως νομίζουν στο ΠΑΣΟΚ (ή αντίστοιχα στη ΔΗΜΑΡ) πως θα καταφέρουν μετά από αυτά που ετοιμάζουν, να διατηρήσουν το ...ξεχωριστό τους στίγμα και να διαχωρίσουν τη θέση τους από τα μέτρα που θα ψηφίσουν και θα στηρίξουν;

Μάλλον θεωρούν πολύ ανόητο τον ελληνικό λαό, σαν να μην έχει κρίση, σκέψη και λογική.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ - όπως διαβάζουμε - μια έρευνα εταιρείας επιχειρηματικών συμβούλων που διαπιστώνει ότι ενδεχόμενες επενδύσεις στην Ελλάδα έχουν μεγαλύτερο ρίσκο από ενδεχόμενες επενδύσεις στη Συρία!

Κι αυτό προκαλεί - υποτίθεται - μεγάλη εντύπωση και είναι ενδεικτικό του πόσο «εχθρική» για την επιχειρηματικότητα είναι η κατάσταση στη χώρα μας, που έχει μεγάλο δημόσιο χρέος και δεν έχει προχωρήσει στις «διαρθρωτικές αλλαγές».

Ας μην ανησυχούν πάντως και τόσο οι διεθνείς και εγχώριοι «επενδυτές» που φυσικά νοιάζονται για την ανάπτυξη και την ευημερία των χωρών του πλανήτη. Και στη Συρία και στην Ελλάδα ετοιμάζονται και προωθούνται μεγάλες ...αλλαγές.

Μόνο που στη Συρία το σχεδιάζουν μέσω των γνωστών πλέον βάρβαρων βομβαρδισμών που θα δημιουργήσουν (όπως στο Ιράκ) ένα ...θαυμάσιο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Στην Ελλάδα, πάλι, το πάμε ...αλλιώς το πράγμα. Ολα θα γίνουν στο όνομα του «ευρώ» και της «ευρωπαϊκής προοπτικής» . Δεν επιδιώκουν να γίνουν συντρίμμια κάποια κτίρια, απλά θέλουν συντρίμμια κάθε εργατική κατάκτηση και δικαίωμα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Θέματα & αφιερώματα

Περισσότερα...

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org