Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Από μέρα σε μέρα
Οι διαστρεβλωτές της Ιστορίας...

Εχει ιστορικά επιβεβαιωθεί ότι ο καπιταλισμός ήταν και είναι το ιδανικό περιβάλλον για την εκκόλαψη φασιστικών - ναζιστικών μορφωμάτων τύπου «Χρυσής Αυγής». Δεν προέκυψε αυτή από παρθενογένεση, γέννημα - θρέμμα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, τη στηρίζει άμεσα ή έμμεσα ως εφεδρεία του, ως δύναμη κρούσης σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της πολιτικής του πρωτοπορίας, του ΚΚΕ, στη στρατηγική του οποίου εντοπίζει και τον κίνδυνο για την ύπαρξή του.

Δεν είναι λίγες οι πηγές απ' όπου τροφοδοτείται η «Χρυσή Αυγή» και οι δηλητηριώδεις απόψεις της. Τι άλλο από πριμοδότησή της είναι η «έμπνευση» του δημάρχου Παπάγου - Χολαργού, Β. Ξύδη, και του Δημοτικού Συμβουλίου να κοσμήσουν την πρόσκληση που εξέδωσαν για τις εκδηλώσεις για το γιορτασμό της 28ης Οκτωβρίου με τις φωτογραφίες και τα διαγγέλματα του τότε βασιλιά Γεωργίου, του δικτάτορα πρωθυπουργού Ι. Μεταξά και του αρχιστράτηγου Α. Παπάγου...

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για κρίκο σε μια αλυσίδα παρόμοιων αβανταδόρικων για το χρυσαυγίτικο μόρφωμα κινήσεων από αιρετούς της Τοπικής Διοίκησης προσκείμενους στα αστικά κόμματα, εκκλησιαστικούς παράγοντες κ.ά. Πολλοί οι πρόθυμοι να βάλουν πλάτες για τη διάχυση στο λαό των επικίνδυνων για τα συμφέροντά του απόψεων της «Χρυσής Αυγής» και για τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org