Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Συνεκπαίδευση με σενάρια πολέμου

Ολοκληρώθηκε στη Λάρισα η κοινή αεροπορική άσκηση, που προσομοιώνει επίθεση στο Ιράν

Ελληνικά και ισραηλινά μαχητικά στη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης στη Λάρισα
Ελληνικά και ισραηλινά μαχητικά στη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης στη Λάρισα
Ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή η νέα άσκηση συνεκπαίδευσης της ελληνικής και της ισραηλινής αεροπορίας στη Λάρισα, με σενάριο που προσομοιώνει ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν. Η άσκηση είχε ξεκινήσει την Κυριακή 21 Οκτώβρη και οργανώθηκε με κέντρο την 110 Πτέρυγα Μάχης - Αεροπορική Βάση Λάρισας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, σ' αυτή συμμετείχαν από την πλευρά του Ισραήλ δέκα αεροσκάφη τύπου «F-16 ISUFA» και 152 άτομα, από τέσσερις διαφορετικές Μοίρες, από τις Αεροπορικές Βάσεις Hatzerim και Ramon. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε αποστολές Air to Air, Air to Ground και Μεικτές Αεροπορικές Επιχειρήσεις.

Η συγκεκριμένη άσκηση καθώς και οι προηγούμενες με το Ισραήλ σηματοδοτούν την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για ένα ενδεχόμενο πλήγμα κατά του Ιράν. Καθόλου τυχαία, στην άσκηση προβλεπόταν και προσομοίωση με πλήγματα κατά υπόγειων εγκαταστάσεων σε μεγάλο βάθος, στο Πεδίο Βολής Κρανέας. Τέτοια δεδομένα παραπέμπουν σε επίθεση κατά πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org