Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2012
Σχεδιασμένο άνοιγμα για ΚΚΕ με γερά οικονομικά

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες στις Κομματικές Οργανώσεις της Θεσσαλίας

«Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης είναι προϋπόθεση για την κάλυψη άμεσων οικονομικών αναγκών του ΚΚΕ, ενισχύει την πολιτική επικοινωνία με τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα και δίνει ουσιαστική, πολιτική απάντηση στις συκοφαντικές επιθέσεις που εξαπολύονται ενάντια στο Κόμμα μας».

Αυτό τονίζει, μιλώντας στον «Ρ», ο Τάκης Λιατίφης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και, αναφερόμενος στο πώς θα οργανωθεί καλύτερα κι αποτελεσματικότερα η μάχη, επισημαίνει: «Αυτό που χρειάζεται είναι να εξασφαλίσουμε πλατύ άνοιγμα στον κόσμο, αξιοποιώντας και τη θετική πείρα από προηγούμενες Εξορμήσεις.

Με τις συζητήσεις που ολοκληρώνονται στις ΚΟΒ, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση των κομματικών μελών, διαμορφώνεται μαχητικό κλίμα, που είναι αναγκαία και απαραίτητα και για την επιτυχία της Εξόρμησης, αλλά και για την απόκρουση της επίθεσης που δέχεται το Κόμμα. Διότι, χρειάζεται καλός εξοπλισμός των κομματικών μελών, με επιχειρήματα που να καταρρίπτουν τις ψευτιές και τις συκοφαντίες των αντιπάλων. Η ιδεολογική θωράκιση θα βοηθήσει, αποφασιστικά, στο ξεπέρασμα υποκειμενικών κι αντικειμενικών δυσκολιών».

Σε ό,τι αφορά στον προγραμματισμό και την προετοιμασία, ο Τ. Λιατίφης ανέφερε ότι «όλα τα καθοδηγητικά όργανα καλούνται να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα βοήθειας και ελέγχου. Π.χ., τα μέλη του Γραφείου της ΚΟΒ, πέρα από τη δική τους δουλειά για να "πιάσουν" τα πλάνα τους, πρέπει να χρεωθούν και συγκεκριμένα κομματικά μέλη από την ΚΟΒ που θα τα βοηθήσουν να ανοίξουν ονομαστικό κατάλογο από τον εργασιακό χώρο και το χώρο κατοικίας τους που θα απευθυνθούν και θα τους ελέγχουν, καθημερινά, για την πορεία υλοποίησης του πλάνου τους.

Το ίδιο θα γίνει για τα μέλη των Αχτιδικών Επιτροπών, των Νομαρχιακών Γραφείων, του Γραφείου Περιοχής και των άλλων στελεχών. Και, βεβαίως, θα πάμε πιο θαρρετά σε οπαδούς και φίλους του Κόμματος, να τους χρεώσουμε κουπόνια και να βάλουν προσωπικά πλάνα. Με ευθύνη του κάθε Νομαρχιακού Γραφείου θα παρθούν μέτρα για την καλύτερη οργάνωση των βδομαδιάτικων συσκέψεων, όπου θα γίνεται ο συνολικότερος έλεγχος, ανταλλαγή πείρας κι όταν χρειάζεται θα λαμβάνονται έκτακτα μέτρα».

Ο Τ. Λιατίφης, αφού σημείωσε ότι τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος θα κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα «κόκκινα μεροκάματα» για την Εξόρμηση, ανέφερε πως, για να καλυφθούν οι στόχοι, θα οργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις από τις Νομαρχιακές και τις Αχτιδικές Επιτροπές και τις ΚΟΒ, όπως λαχειοφόρος αγορά, λαϊκά γλέντια, συναυλίες με καλλιτέχνες κ.ά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Θέματα & αφιερώματα

Περισσότερα...

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org