Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
«Ναι» στα αντεργατικά μέτρα, αλλά ... αργότερα!

Αποκαλυπτικές οι δηλώσεις των στελεχών της, που εκλιπαρούν για μια διευκόλυνση από κυβέρνηση και τρόικα

Προκλητικό εμπαιγμό του λαού συνιστά η στάση της ΔΗΜΑΡ, που - προσπαθώντας να σώσει τα προσχήματα και να μετριάσει το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η στρατηγική της υπέρ της ΕΕ και των μέτρων, εκλιπαρεί για μια ελάχιστη «παραχώρηση» που θα της επιτρέψει να ψηφίσει το πακέτο ή να μετατεθεί χρονικά η συζήτηση των εργασιακών ανατροπών!

Είναι παραπάνω από αποκαλυπτικές οι δηλώσεις κορυφαίων της στελεχών. Ο Θ. Μαργαρίτης δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» ότι θα πρέπει να συνυπολογίσουν οι εταίροι την «ιδιαιτερότητα αυτού του κυβερνητικού συνασπισμού» και «η συζήτηση για τα εργασιακά να έρθει σε μια άλλη χρονική στιγμή»! Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, τότε υπέδειξε σαν «μια τεχνική λύση» να έρθει ξεχωριστά για ψήφιση το εργασιακό και αν δεν περάσει υπέδειξε στον Α. Σαμαρά να πει, «εμείς κύριοι ψηφίσαμε όλα αυτά τα μέτρα, είναι δυσμενή μέτρα για τη χώρα μας στα εργασιακά μέτρα δεν έχω πλειοψηφία στη Βουλή, τι να κάνω, πραξικόπημα;»!

Διεμήνυσε, πάντως, ότι οι ίδιοι είναι πρόθυμοι να κάνουν πολλές υποχωρήσεις «για το καλό της χώρας» και συμβιβασμούς, αλλά ...με μια δίκαιη λιτότητα! Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Σπ. Λυκούδης στον ρ/σ της ΝΕΤ δήλωσε πως αν πάρουν πίσω κάποιες πλευρές, τότε θα υπερψηφίσουν τα μέτρα, αφού θέλουν «τη συνοχή της κυβέρνησης και να μην υπάρξει πολιτική και κυβερνητική κρίση».

Με τη σειρά του, και ο Δ. Χατζησωκράτης πρόσθεσε ότι «αφού δεν γίνεται αποδεκτή η δεύτερη πρόταση "ας το ξαναδούμε μετά από πέντε μήνες να έχει ηρεμήσει η ελληνική κοινωνία να αρχίσουμε να ανασαίνουμε", πάμε τρίτη πρόταση και λέμε φέρτε το ξεχωριστά». Μάλιστα, εξέφρασε και το παράπονο ότι οι ηγεσίες της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν εκτιμούν το γεγονός ότι «ένα κόμμα της αριστεράς αντιμετωπίζει με "θετικό" τρόπο περικοπές επώδυνες 13,5 δισ.». Με σαφήνεια, πάντως, δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ «σε καμία περίπτωση» δε θα ρίξει την κυβέρνηση.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ν. Τσούκαλης («Αθήνα 9.84») άφησε αιχμές σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας «η ΔΗΜΑΡ μπήκε στην κυβέρνηση και διαπραγματεύεται το τερατώδες επώδυνο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ (...) δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμα αυτή η διαπραγματευτική γραμμή να είναι εθνική και να εκφράζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας (...) Υπάρχει, δυστυχώς, πρόβλημα και εσωτερικής διαπραγμάτευσης, ενώ θέλαμε να είναι μόνο διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ(8/11/2012)
Τσακίζουν και κοροϊδεύουν(25/10/2012)
Στηρίζει την κυβέρνηση και σπέρνει αυταπάτες(24/10/2012)
Διευρύνεται ο κατάλογος της αντιλαϊκής λαίλαπας(12/10/2012)
Κοινή αντιλαϊκή γραμμή πλεύσης(31/7/2012)
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...(2/11/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Θέματα & αφιερώματα

Περισσότερα...

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org