Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Τον Απρίλη το ξεπούλημα

Μέσα στον Απρίλη υπολογίζει η κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει το ξεπούλημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, με την επιλογή μιας εκ των τεσσάρων προσφορών που έχουν υποβληθεί για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του εθνικού αερομεταφορέα.

Αυτό προκύπτει από χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελή, μετά την ενημέρωση που έκανε ο ίδιος στην κυβερνητική επιτροπή. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, μέσα στο Φλεβάρη οι ενδιαφερόμενοι «μνηστήρες» της ΟΑ θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία για την εταιρία (οικονομικά, επιχειρησιακά κλπ.), προκειμένου να διαμορφώσουν τις τεχνικές προσφορές. Οι οριστικές δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν το πρώτο 15ήμερο του Απρίλη και το δεύτερο 15ήμερο του ίδιου μήνα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους και θα επιλεγεί το νέο αφεντικό του εθνικού αερομεταφορέα.

Το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της ΟΑ αρχικά είχαν καταθέσει έξι επιχειρηματικοί όμιλοι: Οι Κυπριακές Αερογραμμές, ο επιχειρηματίας Στ. Ρέστης, η ιδιωτική αεροπορική εταιρία ΑΧΟΝ του ομίλου Λιακουνάκου, η κοινοπραξία Αυστραλών επιχειρηματιών «Venture capital Intergreted Airline Solutions», η αμερικανική εταιρία ενοικίασης αεροσκαφών «Chrysler Aviation» και η γιαπωνέζικη τράπεζα «Sanwa». Από τους έξι ομίλους συνεχίζουν μόνο οι τέσσερις πρώτοι, καθώς η Chrysler διεκδικούσε μειοψηφικό πακέτο μετοχών και η γιαπωνέζική τράπεζα διεκδικούσε μόνο τη διοίκηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλγαρική εταιρία «Μπαλκάν» που ιδιωτικοποιήθηκε το 1998, ανέστειλε τη λειτουργία της από προχτές. Οι ιδιοκτήτες της ανακοίνωσαν ότι το συσσωρευμένο έλλειμμα ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια και ζητούν από τη βουλγαρική κυβέρνηση, να αγοράσει πάλι τον αερομεταφορέα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα λήγουν τα «παζάρια» με τη MIG(6/3/2009)
Συνεχίζονται οι μεθοδεύσεις(20/4/2005)
Κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα(12/9/2001)
Αναβλήθηκε η κοινοποίηση των προσφορών(29/5/2001)
Το ξεπούλημα αρχίζει με το 20% στην «Μπρίτις»(6/5/2000)
"Πυροσβεστικές" αλλαγές στη διοίκηση(24/1/1995)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org