Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
Απομάκρυνση κεραιών ζητά η «Συμπαράταξη για την Αθήνα»

Την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από σημεία που βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές και ειδικά όταν επηρεάζουν παιδιά, ζήτησε χτες η Συμπαράταξη για την Αθήνα, κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στα Πατήσια, στην περιοχή που συμβάλλουν οι οδοί Αγ. Λαύρας και Ηρακλείου. Στο αίτημα των κατοίκων για απομάκρυνση των κεραιών, η δημοτική αρχή αποφάσισε απλά να καταθέσει υπέρ των κατοίκων όταν θα γίνει η εκδίκαση των σχετικών ασφαλιστικών μέτρων. Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Αγωνιστικής Αριστερής Συμπαράταξης για την Αθήνα», Στέλιος Λάμπρου, υπογράμμισε ότι «τα τυχόν κρούσματα καρκίνου ή λευχαιμίας θα παρουσιαστούν μετά από δέκα με δεκαπέντε χρόνια και αυτό γιατί η κινητή τηλεφωνία είναι κάτι καινούριο». Ταυτόχρονα κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να αναλογιστούν ότι έχουν ήδη βγει έρευνες που αναφέρουν ότι το κινητό τηλέφωνο προκαλεί ζημιές στον εγκέφαλο, πόσο μάλλον η κεραία που δίνει τα σήματα. Τέλος, ζήτησε, να απομακρυνθούν οι κεραίες από τις κατοικημένες περιοχές και ειδικότερα όταν επηρεάζονται μικρά παιδιά.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν πραγματοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα κινητοποίηση για την απομάκρυνση των κεραιών από την περιοχή, καθώς οι κεραίες βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων από παιδικό σταθμό.

Εκ μέρους των κατοίκων μίλησε η κ. Σαχά, η οποία ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να εγγυηθεί ότι «τα παιδιά μας, όταν πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό, δε θα παρουσιάσουν μετά από μερικά χρόνια κρούσματα σοβαρών ασθενειών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ