Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Γολγοθάς» η προσέγγιση

Κοινό υπόμνημα δημοτικών παρατάξεων για την επιλογή του χώρου του υποκαταστήματος

Αυτή την ανηφόρα πρέπει να ανεβούν ηλικιωμένοι και ασθενείς, για να φτάσουν στο υποκατάστημα
Αυτή την ανηφόρα πρέπει να ανεβούν ηλικιωμένοι και ασθενείς, για να φτάσουν στο υποκατάστημα
Τη διαμαρτυρία των κατοίκων του Γαλατσίου για την εγκατάσταση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην οδό Πρωτοπαδάκη - που βρίσκεται πάνω στο βουνό - μεταφέρουν οι τρεις ΔημοτικέςΠαρατάξεις και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι του Δήμου, με κοινό υπόμνημά τους προς τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο, τον διοικητή του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριο και τα πολιτικά κόμματα.

Το υπόμνημα φέρει τις υπογραφές 1.200 κατοίκων και το υπογράφουν ο Μπάμπης Ασφής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης», ο Δημήτρης Τούντας της παράταξης «ΣΥΝ-Πολίτες», ο Νίκος Χωριανόπουλος της «Δημοκρατικής Ενότητας» και ο Αθανάσιος Μπούρας για λογαριασμό των «Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων». Οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν κάτω απ' το ψήφισμα που εγκρίθηκε σε σύσκεψη που έγινε στις 30.10.2000 στα Γραφεία της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και στην οποία πήραν μέρος συνταξιούχοι, ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων.

Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων στο συνοδευτικό σημείωμα υπογραμμίζουν: «Καταθέτουμε ψήφισμα - υπόμνημα των αναφερόμενων Κινήσεων και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, καθώς και πολιτών του Γαλατσίου, που το υπογράφουν, διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εγκατάσταση των υπηρεσιών του ΙΚΑ Γαλατσίου στο τέρμα της οδού Πρωτοπαδάκη».

Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι η επιλογή αυτής της θέσης «προκαλεί ταλαιπωρία, πρόσθετη επιβάρυνση, ακόμα και κινδύνους της σωματικής ακεραιότητας των ασφαλισμένων, των συναλλασσομένων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων συνταξιούχων του ΙΚΑ, γιατί βρίσκεται σε ακρότατο σημείο της πόλης, σε ένα δρόμο με απότομη κλίση και μεγάλη κυκλοφορία τροχοφόρων, με δυσκολίες επιβίβασης - αποβίβασης και χωρίς ουσιαστικά συγκοινωνιακή κάλυψη».

Θεωρούμε, αναφέρεται στο ψήφισμα, ότι πέραν από τις ευθύνες του ΙΚΑ και του αρμοδίου υπουργείου για την εντελώς ακατάλληλη αυτή επιλογή, μεγάλη ευθύνη φέρει και η Δημοτική Αρχή του Γαλατσίου, που, αφού δεν προνόησε χρόνια πριν για την εξασφάλιση των απαιτούμενων χώρων αναγκαίων και ζωτικών λειτουργιών για τους κατοίκους, δεν παρενέβη να αποτρέψει την απαράδεκτη επιλογή και δεν υπέδειξε μια καταλληλότερη θέση. Αρνήθηκε, μάλιστα, να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ασφαλισμένοι ζητούν να εξασφαλιστεί η μόνιμη εγκατάσταση των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε κατάλληλο χώρο, σε θέση κεντρικότερη, προσπελάσιμη, με συγκοινωνία και δυνατότητα στάθμευσης αυτοκινήτων και βατή ως προς την κυκλοφορία και τις κλίσεις των γύρω δρόμων. Μέχρι την πραγματοποίηση αυτής, να εξασφαλιστεί άμεσα η πραγματική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση για την τωρινή θέση του ΙΚΑ.

Οι ασφαλισμένοι προτείνουν βραχυπρόθεσμα να υλοποιηθεί η απόφαση για τη δημοτική συγκοινωνία, ξεκινώντας άμεσα με τη δρομολόγηση λεωφορείου, που θα κάνει συνεχώς τη διαδρομή Παλαιό Τέρμα - ΙΚΑ και αντίστροφα. Μακροπρόθεσμα προτείνουν να ανεγερθεί κτίριο ΙΚΑ Γαλατσίου στον αδόμητο χώρο του νέου τέρματος μεταξύ των οδών Βεΐκου - Ηνιόχου - Κουντουριώτου (πρώην Λούνα Παρκ), όπου μπορεί να δημιουργηθεί και πλατεία, πάρκο με υπόγειο πάρκιγκ ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο που αποτελεί πρόσφορη και ενδεδειγμένη λύση.

Και το υπόμνημα καταλήγει: «Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τις παραπάνω λύσεις, που θα βελτιώνουν την καθημερινή μας ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ