Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΜΙΔΑΚΗ
Θέλει και τους δρόμους δικούς του

Προκλητικός εμφανίζεται ο όμιλος Μαμιδάκη, ζητώντας από το ΥΠΕΧΩΔΕ και το δήμο της Αθήνας να προχωρήσει σε αλλαγές μονοδρομήσεων και πεζοδρομήσεις οδών που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, με σκοπό να εξυπηρετηθεί το ιδιωτικό πολυθεματικό κέντρο «Αθηναΐς ΑΕ» που ανήκει σε αυτόν.

Συγκεκριμένα, ζητά από το δήμο, στις οδούς Καστοριάς, Κορυτσάς, Αγ. Ορους και Κασσάνδρας να αλλάξει η φορά τους και να γίνει αντίθετη από τη σημερινή, καθώς και οι οδοί Βούρμπιανης και Φιλούντος να πεζοδρομηθούν. Οι παραπάνω δρόμοι περικλείονται από τις οδούς Σπ. Πάτση, Ιεράς Οδού, Λ. Αθηνών και Λ. Κωνσταντινουπόλεως. Το ΥΠΕΧΩΔΕ, στο οποίο και αποστάλθηκε από το δήμο η αίτηση, δέχτηκε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις «ελαφρά τη καρδία», χωρίς να προβεί σε συγκεκριμένους ελέγχους στην περιοχή, απαντώντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει αντίρρηση με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις.

Από την πλευρά της τόσο η διεύθυνση οδοποιίας του δήμου Αθήνας, όσο και το διαμερισματικό συμβούλιο του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος απέρριψαν το αίτημα της «ΑΘΗΝΑΪΣ ΑΕ». Αλλωστε, ακόμη και στην πολεοδομική μελέτη αναβάθμισης της γειτονιάς του Βοτανικού, της Διεύθυνσης του Σχεδίου Πόλεως, δεν υπάρχει πρόταση αλλαγής στην κυκλοφορία των συγκεκριμένων οδών. Αντιθέτως, υιοθετείται η υφιστάμενη κατάσταση.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εισηγητικό έγγραφο, που κατέθεσε η Διεύθυνση Οδοποιίας στο δημοτικό συμβούλιο, η «πιθανή αναδρόμηση της οδού Καστοριάς θα καταστήσει την οδό Σπ. Πάτση απροσπέλαστη, θα δημιουργήσει δε αυξημένες περιπορίες και χρονικές καθυστερήσεις σε αυτούς - κατοίκους και εργαζόμενους - που θέλουν πρόσβαση στην περιοχή». Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί χτες στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά τελικά η συζήτησή του αναβλήθηκε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν χώρο για το σχολείο(2005-04-07 00:00:00.0)
Στο δήμο ο χώρος των παλιών σφαγείων(1999-03-18 00:00:00.0)
Πίστη στην πολιτική της βιτρίνας(1996-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ