Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΕΤΡΟΛΑ
Φιέστα για να εκφραστεί η στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Εντονη αντίδραση από την επιτροπή αγώνα. Οργανώνεται νέο συλλαλητήριο στην Ελευσίνα

Δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων οι εκλεκτοί του Λάτση που έφτασαν στη φιέστα με τις λιμουζίνες και υπό ισχυρή αστυνομική προστασία
Δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων οι εκλεκτοί του Λάτση που έφτασαν στη φιέστα με τις λιμουζίνες και υπό ισχυρή αστυνομική προστασία
Την ίδια ώρα που ο όμιλος Λάτση προσπαθεί να παρουσιάσει ως τετελεσμένο γεγονός την καταστροφική για το περιβάλλον γιγάντωση των διυλιστηρίων της ΠΕΤΡΟΛΑ, οι κάτοικοι του Θριασίου αποφασισμένοι δηλώνουν: «Οι επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ δε θα πραγματοποιηθούν.»

Χτες το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ», την ίδια ώρα που ο όμιλος Λάτση ανακοίνωνε ενώπιον «θεσμικών επενδυτών», επιχειρηματιών και βέβαια εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ την ίδρυση της νέας εταιρίας του, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής κατά των επεκτάσεων με την παρουσία τους έξω από το χώρο, αξίωσαν να αποσύρει η ΠΕΤΡΟΛΑ τα επεκτατικά της σχέδια. Επιπλέον, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν με περισσότερη αποφασιστικότητα τις κινητοποιήσεις τους, με αποκορύφωμα το πάνδημο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μάρτη. Σε χτεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα κατά των επεκτάσεων τονίζεται: «Οι επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ δε θα πραγματοποιηθούν! Γιατί δεν τις θέλει ο λαός του πολύπαθου Θριασίου και το σύνολο των φορέων της Ελευσίνας, της Μάνδρας του Ασπροπύργου και της Μαγούλας. Γιατί θίγονται όλα τα ζωτικά μας συμφέροντα: η υγεία μας, το περιβάλλον μας, η ασφάλειά μας, η πολιτιστική μας κληρονομιά, οι περιουσίες μας. Γιατί το Θριάσιο δε γυρίζει 30 χρόνια πίσω! Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με περισσότερη αποφασιστικότητα και θα σταματήσουν μόνο όταν θα γίνει σεβαστή από την κυβέρνηση και την ΠΕΤΡΟΛΑ η επιθυμία των κατοίκων, των Δήμων και των μαζικών φορέων της περιοχής.» Μιλώντας στο «Ρ» ο Αντ. Χοροζάνης μέλος της Επιτροπής Αγώνα, δήλωσε ότι «οι κάτοικοι δε δέχονται τετελεσμένα και θα συνεχίσουν με ακόμη περισσότερες δυνάμεις τον αγώνα τους, για να ακυρώσουν τα καταστροφικά σχέδια του ομίλου Λάτση».

Δε συμφώνησαν

Με δήλωσή του προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας Διυλιστηρίων και Χημικών Βιομηχανιών, ο Μανώλης Περράκης μέλος του ΔΣ, η οποία κοινοποιείται προς την Επιτροπή Αγώνα κατά των επεκτάσεων και τα ΜΜΕ, δηλώνει την αντίθεση της Ταξικής Αγωνιστικής Κίνησης στη γιγάντωση της ΠΕΤΡΟΛΑ και υπογραμμίζει ότι συντάσσεται με τον αγώνα των κατοίκων. Συγκεκριμένα η δήλωση έχει ως εξής:

«Σχετικά με τη δήλωση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, στην ΠΕΤΡΟΛΑ, στην τηλεφωνική παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι συμφώνησα στην επέκταση του διυλιστηρίου, διευκρινίζω τα εξής:

Στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στις 3.2.2001, στη συζήτηση για το θέμα αυτό, η θέση της Ταξικής Αγωνιστικής Κίνησης ότι, γενικά δεν είναι αντίθετη σε επενδύσεις που στόχο έχουν τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εσκεμμένα διαστρεβλώθηκε, για ευνόητους λόγους και εμφανίστηκε σε ομόφωνο ψήφισμα της ομοσπονδίας, ότι συμφωνούμε ανεπιφύλακτα στην επέκταση και τελικά στη γιγάντωση του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα.

Η Παράταξή μας είναι αντίθετη στο συγκεκριμένο εκσυγχρονισμό και τις επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ, συντάσσεται στον αγώνα των κατοίκων και μαζικών φορέων της περιοχής του Θριασίου, για να μην πραγματοποιηθεί και καταγγέλλει τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις και τους εμπνευστές τους».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org