Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Σήμερα λήγουν τα «παζάρια» με τη MIG

Σήμερα λήγουν επίσημα οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - «Marfin» (MIG) για την παράδοση της δημόσιας περιουσίας του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ).

Οι «σύμβουλοι» της κυβέρνησης είχαν χτες την τελευταία συνάντηση με τους εκπροσώπους της MIG. Η συνάντηση αυτή ήταν προγραμματισμένη πριν την εκδήλωση των δυο νέων προτάσεων από «Aegean» και «Chrysler Aviation» και σκοπό είχε τη σύνταξη του τελικού κειμένου συμφωνίας για την εξαγορά του πτητικού έργου, της Τεχνικής Βάσης και της επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, έναντι 177 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η MIG αναμένει σήμερα από την κυβέρνηση να υπογραφεί το κείμενο συμφωνίας, ενώ σε διαφορετική περίπτωση προτίθεται να αποχωρήσει από τη διαδικασία διεκδίκησης του ομίλου ΟΑ, χωρίς να καταθέσει υψηλότερη προσφορά.

Το τι τελικά θα αποφασίσουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Επιτροπή (η διαδικασία επιτηρείται αυστηρά από εκπρόσωπο των Βρυξελλών), παραμένει άγνωστο. Η ουσία, βέβαια, είναι ότι το μέλλον του ομίλου ΟΑ είναι προγραμμένο και συμφωνημένο εδώ και χρόνια από τις ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και την ΕΕ. Είτε σήμερα είτε αύριο, είτε στον όμιλο Βασιλάκη της «Aegean» είτε στον όμιλο MIG του Α. Βγενόπουλου, στόχος είναι η δημόσια περιουσία της ΟΑ να παραδοθεί βορά στο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ