Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10317

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ
Μόνη λύση η συμπαράταξη με τους εργαζόμενους ενάντια στα μονοπώλια

Τα χρόνια προβλήματα των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών, που είναι αποτέλεσμα διαχρονικών πολιτικών και επιταγών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναδείχτηκαν χτες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σχετικής Επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα

ΚΚΕ: Ο δικομματικός τους καυγάς γίνεται για να κρύψουν τη μεγάλη χρεοκοπία της κοινής τους στρατηγικής, του «ευρωμονόδρομου», που πλήρωσε ο λαός με βαριές θυσίες. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Καλούμε το λαό να αντιπαλέψει αποφασιστικά την πολιτική τους. Να πληρώσει την κρίση το κεφάλαιο, που τη δημιούργησε

Ανούσια κόντρα διαχειριστών της πολιτικής του ευρωμονόδρομου, χτες στη Βουλή, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή συζήτηση Ερώτησης του τελευταίου για τον πληθωρισμό, την ακρίβεια και την ανεργία. Αμφότεροι αλληλοκατηγορήθηκαν για έλλειψη σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της κρίσης. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΕΒ αξίωνε τη συναίνεσή τους για την προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων σε ένα ευρύ φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης. Ενώ η ΚΟΜΙΣΙΟΝ με έκθεσή της αξιώνει παράταση του εργασιακού βίου, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων, κατάργηση των «ευνοϊκών διατάξεων» στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον από την αποδυνάμωση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, από ανίσχυρη κυβέρνηση, ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα, για να πληρώσει την κρίση το κεφάλαιο, που τη δημιούργησε.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Πλημμυρισμένη από τη δύναμη της διεθνιστικής αλληλεγγύης

Εντονες στιγμές, πλημμυρισμένες από τη δύναμη της διεθνιστικής αλληλεγγύης σε ένα λαό που έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα, έζησαν χτες οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νεολαίοι, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) και το ΠΑΜΕ, αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την Κουβανέζικη Επανάσταση και στα 70 χρόνια από την ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας (CTC). Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σαλβαντόρ Βάλντες Μέσα, γενικός γραμματέας της CTC, αντιπρόεδρος της ΠΣΟ και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Με πρόγραμμα και σχέδιο όλοι στη μάχη

Μαζικές και με νέες δυνάμεις, οι συσκέψεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  19
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Πολύμορφες δραστηριότητες από ΠΑΜΕ - ΟΓΕ

ΣΕΛ.  3
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΙΛΟΥ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Την ξεπούλησαν στη MIG

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ