Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Το ξεπούλημα αρχίζει με το 20% στην «Μπρίτις»

«Ασφαλώς η πώληση του 49% των μετοχών της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" είναι μέσα στις πολιτικές μας επιλογές», ξεκαθάρισε χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει τη διοίκηση των ακριβοπληρωμένων Βρετανών «μάνατζερ» ή αν σκέπτεται να προχωρήσει σε αλλαγή, είπε: «Ασφαλώς όχι. Στηρίζουμε τη διοίκηση αναμφίβολα, διότι αυτή η διοίκηση θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της ασφαλώς». Για τη συνάντηση που είχε προχτές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΑ Ρ. Λιντς, είπε ότι συζήτησαν για τη σύμβαση που υπάρχει, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στη βρετανική αεροπορική εταιρία «Μπρίτις Αιργουέις» (ΒΑ) να εξαγοράσει το 20% των μετοχών της ΟΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση σκοπεύει σε πρώτη φάση να υλοποιήσει την οψιόν με τη ΒΑ για την εκχώρηση του 20% των μετοχών του εθνικού αερομεταφορέα και στη συνέχεια θα εξετάσει αν θα προχωρήσει παραπέρα. Ο Γ. Παπαντωνίου είπε τέλος ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν γραπτές προτάσεις για την αγορά μετοχών της ΟΑ από Ελληνες ιδιώτες, για να προσθέσει ότι εφόσον υπάρξουν, θα συνεξεταστούν για το πέραν του 20% ποσοστό.

Σημειώνεται ότι η προσφορά της ΒΑ για την απόκτηση του 20% των μετοχών της ΟΑ αναμένεται ως το τέλος του επόμενου μήνα, που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκχώρηση της διοίκησης του εθνικού αερομεταφορέα στους Βρετανούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ