Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο,τι εξαγριώνει την αστική τάξη

«Το ΚΚΕ στην 93χρονη πορεία του επέδειξε σταθερή προσήλωση σε θεμελιώδεις αρχές για ένα επαναστατικό, εργατικό, κομμουνιστικό κόμμα, όπως την αναγνώριση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης στην κοινωνική εξέλιξη και της μαρξιστικής - λενινιστικής ιδεολογίας ως επαναστατικής θεωρίας για την επαναστατική πολιτική δράση. Δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη για τη σοσιαλιστική κοινωνική επανάσταση. Αντεξε στη δίνη της αντεπανάστασης στη Σοβιετική Ενωση και στα κράτη της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Ευρώπη και την Ασία. Αυτή η αντοχή δεν είναι τυχαία. Σφυρηλατήθηκε με ιστορικούς δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του. Κάθε βήμα ιδεολογικής και πολιτικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις σύγχρονες συνθήκες εξαγριώνει τον ταξικό αντίπαλο (...) Ασπίδα του Κόμματός μας είναι η ίδια η εργατική τάξη, οι πρωτοπόροι νέοι και νέες εργατικής και λαϊκής καταγωγής, οι συνειδητοί επιστήμονες και επιστημόνισσες, γιατί επιστήμη σημαίνει αλήθεια, γιατί αλήθεια για την κοινωνική πρόοδο σημαίνει σοσιαλιστική - κομμουνιστική προοπτική. Τιμάμε και αποκαθιστούμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης!» (από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

Η χολή της

«Αυτή η μεταθανάτια ταλαιπωρία για όποιον λόγο και να γίνεται δεν ευχαριστεί κανέναν νεκρό, ενδεχομένως μάλιστα πολλούς να τους τσαντίζει και να τους κάνει να στριφογυρίζουν στον τάφο τους» (με μορφή σχολίου στα ΝΕΑ).

...κι ό,τι φοβάται

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η άκρα Αριστερά αντιμετωπίζει τη σημερινή κατάσταση με όρους ενός μεταμφιεσμένου εμφυλίου πολέμου. λέξεις κλειδιά: "ανυπακοή" και "εξέγερση"» (στο ΒΗΜΑ/ ηλεκτρονική έκδοση).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ